Filmový festival Kabinet nezávislého filmu v říjnu v Brně!

Kabinet nezávislého filmu slaví pět let své existence!

V říjnu proběhne jubilejní pátý ročník unikátního filmového festivalu Kabinet nezávislého filmu. Změnou oproti předchozím létům bude slavnostní formát s filmovým výběrem diváků. Projekt znovu ožije v úterý 27. října v brněnském Eleven clubu na Dominikánské 11.

kabinet

Letos je připravena dramaturgicky pestrá směsice nejúspěšnějších filmů, které diváci v minulých letech svými hlasy nejvíce ocenili. Návštěvníci se mohou od 20:00 těšit na blok různorodých snímků. Po promítání bude následovat narozeninová afterparty s jedinečným DJ projektem Toma Holiče.

DSC_3074 

Helena Třeštíková, dokumentaristka: „Návštěva v Kabinetu nezávislého filmu mi přinesla setkání s aktivními a zaujatými diváky. To je pro režiséra vždy potěšením a důkazem, že film žije!“

DSC_3031

Na rozdíl od jiných podobných akcí není na festivalu vymezena striktní hranice mezi mladými filmovými tvůrci a diváky.

„V minulých letech jsme vytvořili prostor pro bezprostřední komunikaci autorů s návštěvníky a s odbornou porotou složenou ze zvučných jmen, z nichž můžeme jmenovat například Evu Holubovou, Olgu Sommerovou, Víta Klusáka či Helenu Třeštíkovou. Letos chceme poděkovat všem svým fanouškům za podporu a podnětné náměty v diskuzích. Zaměříme se proto na oslavu festivalu samotného,“ shrnuje koordinátorka projektu Kristýna Veselá.

Vstupné na nabitý večer čítá sympatických 100 Kč. Projekt je realizován pod záštitou zapsaného spolku Kulturárium z. s.

Místo konání si prohlédněte na www.elevenclub.cz.

ODKAZ: KABINET NEZÁVISLÉHO FILMU/web
ODKAZ: KABINET NEZÁVISLÉHO FILMU/facebook
ODKAZ: KULTURARIUM/web