Fashion: nestyďte se za ženské křivky!

O článek na toto téma mi mnoho z vás psalo – tak tady je! V dnešním díle mé módní rubriky vám totiž přinesu inspiraci na outfity pro postavy s ženskými, plnými křivkami a třeba i pro velikosti „plus size“. I když nemáte „XS“, nebo „S“, se totiž můžete oblékat žensky a sexy. Jak na to? Čtěte dál… ;)

Často mi mnoho z vás píše, že na blogu dávám inspiraci jen na outfity pro „menší velikosti“ a nic pro normální postavy. Jasně, věci fotím vždy hlavně na sobě a sama mám velikost S, nebo M, ale věřte, také VY, co nosíte oblečení o pár velikostí větší, se můžete oblékat opravdu dobře!

Dnes jsem si řekla, že vám napíšu pár obecných tipů, jak se oblékat, aby vám to slušelo – i když nemáte ryze modelkovskou velikost. ;)

Základ všeho je připustit si, že vaše postava má křivky – máte třeba plnější hrudník, širší boky, stehna, bříško… Znám totiž jisté dámy, které i přes to, že jejich postava není nejdrobnější, se stále oblékají, jako by měly velikost 36 – a výsledek je, děs a hrůza! :)

V případě silnější postavy se vyvarujte upnutých věcí, a to zejména pokud máte větší bříško. Žádná trička „na tělo“, krátké délky topů, naopak, vsaďte na „oversize“ velikosti, delší délky, volné střihy.

Ideálním kouskem oblečení, a to pro všechny postavy, jsou dámské svetry – ty volnější zakryjí případné nedostatky, naopak útlejší postavy si mohou dovolit svetry v kratších délkách a více vypasované.

Vrstvěte! Volné tričko, přes to košile, volnější bunda, šátek… dobře promyšlené vrstvení vám taky pomůže nějaký ten nežádoucí faldík schovat. ;)

Pozor na lesklé materiály – zbytečně rozšířují a přidávají na objemu.

Legíny? Ani ve snu! Legíny jsou taková věc, ve které vypadá objemněji i kostmi chrastící modelka, tak že pokud legíny, tak přes ně jedině volné šaty, nebo košili, v délce ke kolenům. A k tomu podpatky!

Pokud můžete, noste právě podpatky. Boty na podpatku vám prodlouží nohy a celkově vás opticky zeštíhlí.

Samozřejmě – pro mnoho z nás jsou naopak nutností tenisky. Dámské tenisky bychom měly mít asi všechny – dají se skvěle kombinovat například i se sportovními šatami, nebo sukněmi. A pohodlí je v tomto případě zaručeno!

Správně padnoucí džíny – základ šatníků. Určitě zkuste džíny střihy „boyfriend“, jsou volné a dokáží ledasco zamaskovat. Ke slim džínů opět vybírejte oversize topy.

Sukně a šaty? Ano, ale pozor na správnou délku. Vyvarujte se délce mini a obepínajícím střihům. Naopak, vsaďte na volné střihy a délku ke kolenů, případně až na zem.

Opatrně také s volánky – i když jsou trendy, opět mohou v určitých partiích zvětšovat objem.

Pokud hledáte vhodné outfity –  a to nejen v „plus size velikostech“ – mrkěnte na inspiraci na módním serveru Modio.cz , kde je opravdu pestrý výběr značek a také oblečení.

Holky, doufám, že vás můj článek potěšil a inspiroval. V případě zájmu může být další pokračování… ;)

Na další inspiraci outfitů pro velikosti „plus size“ mrkněte i do fotogalerie.

Zdroj fotek: www.pinterest.com