Dům u Tomana v Brně se otevře už během podzimu!

Možná si vzpomínáte, jak jsem vám zde na začátku léta psala o velké novince – Domu u Tomana, který se na podzim tohoto roku otevře v Brně. Jedinečný projekt, který nabídne pivnici s vlastním pivovarem, restauraci a také, designové apartmány, spěje ke svému dokončení a já mám pro vás dnes spoustu zajímavých informací a fotek – a věřte, máme se opravdu na co těšit! Jak to v Domu u Tomana nyní vypadá? Čtěte dál a dozvíte se!

Pokud chodíte pravidelně do centra Brna, na nám. Svobody, asi jste si všimli, že se v horní části opravuje celá jedna budova, kde právě vzniká unikátní koncept, jaký Brno doposud nezažilo – Dům u Tomana! Dům už je bez lešení a uvnitř probíhají už jen závěrečné práce.

DŮM U TOMANA svým hostům nabídne vskutku nádhernou, designovou restauraci (v prvním patře), hospodu (v přízemí), kde se bude vařit a čepovat vlastní značka piva – Tomanovo pivo a také 11 prostorných a luxusních apartámánů, kde bude možné se ubytovat.

Zajímavostí pak také je, že jednotlivá patra s apartmány budou v designech dle určitých témat, která mají velkou vazbu právě na Brno.

Mimochodem, z posledního „lázeňského“ patra, je opravdu úžasný výhled na celý střed města a hosté tu budou moci využít například i vlastní saunu!

Celý projekt pomalu spěje ke svému dokončení a brzy se již otevře pro první hosty. Já jsem měla před pár dny příležitost podívat se dovnitř, prohlédla jsem si prostory – věřte, bude to tady opravdu nádherné! ;)

V přízemí Domu U Tomana najdete minipivovar, v 1. patře beerhouse, kde se bude vařit zcela nová značka brněnského piva – Tomanovo pivo. Těšit se můžete například na  Tomanovu 12%, Emanuelovu 10% či Žofiin speciál a další pivní speciality, navíc, beerhouse nabídne hostům také vynikající jídla určená právě k pivu.

Raritou je pro hosty nejen umístění vlastního minipivovaru ve sklepě domu, ale současně zabudování varny piva přímo vedle baru v restauraci.

2. patro pak nabídne restauraci, odkud budete mít také výhled na střed Brna – nám. Svobody.

Restaurace bude mít i svou kavárenskou část a bude to také ideální místo pro pořádání různých akcí, večírků a eventů. Restaurace bude v retro designu a hostům nabídne třeba i speciální „selfie koutek“ s hitorickou motorkou značky Jawa.

Mimochodem, také samotná budovat Domu u Tomana má zajímavou a bohatou historii – představte si, že po schodech do vrchní části kavárny kdysi chodili tak významní lidé, jako Jan Werich, Jiří Voskovec, Rudolf Těsnohlídek, Eliška Junková a řada dalších. Proto na schodech do vrchní části jsou tyto jména zaznamenána a na zdech můžete vidět fotografie těchto osobností s povídáním.

A proč právě „Dům u Tomana“? 
Emanuel Toman byl v první polovině 20. století vyhlášeným cukrářem, jehož školou prošli i tací mistři jako např. Bohumír Kolbaba. Cukrárnu provozoval postupně na několika místech v Brně, než v meziválečném období koupil dům na náměstí Svobody a ve funkcionalistickém stylu jej zmodernizoval. Po druhé světové válce jeho syn Otakar Toman převzal provozovnu po svém otci a stal se prvním kavárníkem ve městě, který začal v kavárně podávat pivo. Konkrétně na to navazuje myšlenka Domu U Tomana. Citlivých odkazů na brněnskou minulost je ale víc. Mezi nimi například vyobrazení bývalých starostů Brna na pivních podtáccích, na nichž podobizny starostů budou vždy časem obměňovat.

Věřte, tento jedinečný projekt se bude líbit! A já se už nemůžu dočkat jeho otevření, bude to stát za to!

ODKAZ: U TOMANA / web – v přípravách

ODKAZ: ZAŽIJ BRNO U TOMANA / facebook

Mimochodem – jak se prostory Domu u Tomana měnily se podívejte i na fotkách níže. ;)

PŘED

PO

PŘED

PO

PŘED

PO