Dobré víno…to můžu!:)

Na blogu se věnuji všem věcem, které mám ráda, které mě baví a které dělají můj život hezčí a zajímavý… Dělím se s Vámi o své postřehy a dojmy, ať už z oblasti módy, kosmetiky, zdravého životního stylu, nebo gastronomie…

…a právě dobré jídlo a pití jsou věci, které si v životě ráda dopřávám:)
Jak už možná víte – pokud pravidelně sledujete můj blog, mám ráda dobré víno. Co se týká alkoholu obecně, jsem v tomto směru poměrně „vyhraněná“ – piji totiž opravdu pouze a jenom víno. Tvrdému alkoholu se vyhýbám úplně, pivo si dopřeju tak třikrát do roka, ve spojitosti s nějakou gastronomickou specialitou, která si právě to pivečko žádá:)

Zpátky ale k vínu… Pocházím z Jižní Moravy, z Moravských Budějovic, kousek od Znojma, tudíž z vinařské oblasti. A i když u nás v rodině nikdo přímo vinař nebyl, měla jsem ke kultuře kolem vína vždy blízko – s přáteli jsme chodili posedět do sklípků, jezdila jsem na vinobraní a víno bylo vlastně jediným alkoholem, se kterým jsem v době svého mládí přicházela do styku.

Věřím také, že dobré a kvalitní víno je pro člověka v menší míře dobré a prospěšné. Víno si dnes dokážu vychutnat a ocením jeho kvalitu. Mám svá oblíbená vína a také vinařství, od kterých si víno pořizuji. Jedním z nich je také vinařství Víno z Kobylí – nabízí opravdu velmi dobré, kvalitní víno, navíc, cenově přijatelné. Sama jsem už z tohoto vinařství ochutnala více druhů – a našla jsem si mezi nimi své favority:) Ráda také ochutnávám novinky – i mezi těmi si dokážu najít své „oblíbence“:)

Nedávno jsem opět měla možnost ochutnat nová vína – a chci Vám je představit i zde, na blogu.

Photo 01.02.16 22 01 46

Tramín červený, 2014, pozdní sběr

Polosuché víno, chuťově velmi plné, výrazné. Patrná je i kořeněná vůně, která je opět velmi dominantní. Velmi jemná je kyselinka, z mého pohledu je víno více sušší. Já ho vnímala spíš jako těžší víno, možná dané výraznou kořeněnou chutí i silnou vůní.

Photo 01.02.16 22 02 42

Víno bych kombinovala s lehčími jídly z masa, případně s bílými rybami, skvěle se dle mého názoru hodí také k sýrům. Pokud máte rádi netradiční a výraznější vína, určitě doporučuji!

Photo 01.02.16 22 03 24

Veltlínské zelené, 2014, pozdní sběr

Chuťově rozhodně zajímavé víno, lehce kořeněné, s velmi jemnou kyselinkou, nádherně vonící. Ve vůni jsou patrné kořeněné tóny, ale i ty ovocné – víno působí skutečně velmi svěže. Chuťově mi přišlo lehčí, než výše zmíněný Tramín.

Photo 01.02.16 22 04 22

Toto víno bych opět doporučila k pokrmům z bílého masa, k sýrům a chuťově ne příliš výrazným a dominantním jídlům. Příjemné víno, dobře se pije, má plnou, výraznou chuť, která ovšem nepostrádá svěžest. Určitě skvělé víno – mě si rozhodně získalo:)

Photo 01.02.16 22 04 31

Rulandské bílé, 2013, pozdní sběr

Tato odrůda se řadí již mnoho let k mým velmi oblíbeným, proto jsem byla právě na tuto novinku z vinařství Víno z Kobylí moc zvědavá. Opět jsem se ujistila v tom, že právě Rulandské bílé je opravdu výjimečné víno. V tomto případě jde o poměrně suché víno, s velmi širokou chutí, kdy jsou patrné medové tóny. Víno nepostrádá výraznější svěžest, což rovněž oceňuji.

Photo 01.02.16 22 05 11

Víno, které z testované trojici hodnotím z mého subjektivního pohledu nejlépe:) Pokud máte rádi tuto odrůdu, rozhodně vyzkoušejte!

Photo 01.02.16 22 05 37

Prohlédněte si celou nabídku vinařství Víno z Kobylí – ZDE.

ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/WEB
ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/FACEBOOK