Design: Stylové bydlení u Brna, v prostorách barokní sýpky!

Ráda podpořím jedinečné a zajímavé projekty, navíc, s vazbou k Brnu a okolí. Nedávno jsem na blogu vytvořila novou rubriku – „design“ – v rámci které vám dnes chci představit unikátní bydlení, které vzniká v prostorách barokní sýpky, z roku 1745! Toto opravdu stojí za pozornost… ;)

Sama se zajímám o architekturu, bytový design – jsou to pro mě i určité „koníčky“, které mě zkrátka baví. A proto i v tomto ohledu ráda čerpám inspiraci a nové podněty, které mi mohou být třeba i nějak přínosné.

Nedávno jsem se dozvěděla o realizaci unikátních bytů v prostorách barokní sýpky z roku 1745, v Sokolnicích u Brna (jen pár minut jízdy, směrem na Tuřany). Díky své lokalitě se jedná o místo velmi snadno dostupné a dosažitelné – právě i z centra Brna.
V této sýpce vzniká 21 originálních bytů, které jsou svým konceptem a umístěním právě v sýpce zcela výjimečné.

Barokní sýpku z roku 1745 nechal vystavět hrabě Jan Leopold Dietrichstein. Sýpka se tak po mnoho letech dočká svého „znovuzrození“ – vzníká luxusní komplex 21 bytů, které díky spojení historie a moderních trendů rozhodně nebudou mít obdoby.

Budova má neopakovatelní „GENIUS LOCI“. Sýpka sehrála významnou roli během slavné bitvy U Slavkova, neboli bitvy Tří císařů, kdy 1.12. 1805 vrcholily boje kolem sokolnického zámku a právě v sýpce francouzští vojáci arestovali na 400 Rusů. Tímto aktem fakticky slavná bitva skončila. Byla to sice epizoda, ale sehrála významnou roli ve slavné bitvě. Léta se tu shromažďovalo obilí, ještě dnes citlivé osoby cítí to množství pozitivní energie, radosti z úrody!
 V prostorách této sýpky vzniká 21 originálních bytů, každý je soliter s nádhernými detaily. V prostorách najdete jedinečné sloupy, stropy bytů ozdobí původní trámy. Dřevo v interiérech bylo pokáceno již v roce 1711!!!  V prostorách zůstanou také původní okna s vápencovým ostěním.
Přibudou nádherné skleněné lodžie, které do bytů vpustí dostatek světla a také umožní relaxaci.
V přízemí se pak vyčlenil velkorysý téměř stometrový prostor, který bude sloužit jako společenská místnost, společná zahrada bude též místem pro milá setkávání.
Zkrátka, tento jedinečný projekt si rozhodně zaslouží, aby se o něm vědělo. A třeba se mezi vámi najde někdo, koho toto unikátní místo inspirovalo natolik, že se jednou stane jeho novým domovem. Je totiž opravdu dokonalé!
Více informací o tomto jedinečném projektu najdete na webu, viz odkaz níže.
Na další fotky mrkněte do fotogalerie na webu.