Deník. Vánoce v Brně!

Za necelý měsíc nám začínají opět Brněnské Vánoce! Nevím, jak vy, ale já se právě na vánoční chvíle v Brně moc těším! Vánoce pro mě nejsou „jen“ o Štědrém dnu, ale i o celém adventu, kdy si každý den snažím tu kouzelnou atmosféru vychutnat na maximum – a pokud možno bez stresu a shonu. :) Co žiju v Brně, jsou pro mě Vánoce a vše s tím spojené mnohem intenzivnější a hezčí. Jednak proto, že už mám děti a také z důvodu, že brněnské Vánoce jsou prostě nádherné! Souhlasíte? A právě o Vánocích v Brně, o tom, co nás letos čeká, bude i můj dnešní „deníkový článek“… :)

Musím říct, že jsem měla možnost vidět už celou řadu měst ve vánoční výzdobě, s vánočními trhy a zcela upřímně, Brno se mi se svou vánoční atmosférou líbí snad úplně nejvíc. Je to tu doslova kouzelné! Vánoce jsou v Brně cítit na každém kroku a troufám si tvrdit, že je to zde rok od roku hezčí… Miluju vánoční procházky městem, „courání“ po trzích, ochutnávání všeho dobrého, co tu jen najdete… Zkrátka, Vánoce v Brně jsou úžasné!

Vůbec, celé centrum Brna se za poslední roky během adventu hodně změnilo a je vidět, že se rok od roku pořadatelé snaží, aby byl advent co nejhezčí.

Každoročně má pro mě to největší kouzlo Zelňák, který je až pohádkový. Zelný trh je vůbec asi mým nejoblíbenějším místem v Brně a během adventu je to tady moc krásné. I stromeček se mi každý rok líbí asi nejvíc právě zde.

Letos nás čeká novinka na nám. Svobody, kdy sem vánoční strom doveze 17. listopadu koňské spřežení – což je při příležitosi 100 let od založení republiky. Tradice vánočního stromu na nám. Svobody sahá až do roku 1919, kdy v Bílovickém lese Rudolf Těsnohlídek našel a zachránil opuštěnou holčičku.

Mimochodem, Brno bylo vůbec prvním městem u nás a možná i v celé střední Evropě, kde se na náměstí objevil vánoční strom.

Vánoční strom se pak bude na nám. Svobody letos rozsvěcet 23. listopadu.

Těšit se můžeme na vánoční trhy na nám. Svobody, samozřejmě jako každý rok s pestrým doprovodným programem. Vánoce budou i na Zelňáku, se spoustou stánku.

Letos potřetí budou i Gurmánské Vánoce na Dominikánském náměstí, kde najdete stánky mnoha brněnských restaurací.

Stejně, jako loni, nás čeká také kluziště Bruslák u sochy Jošta – letos pořadatelé slibují lepší kvalitu ledové plochy, zastřešené zázemí pro převlékání a také možnost online rezervací.

Zkrátka – máme se opět na co těšit – doporučuji sledovat FB Brněnské Vánoce, ať jste o vánočním dění v Brně v obraze… :)