Deník. BRNO! Tady se žije… ;)

Víte, už dlouhou dobu přemýšlím nad tím, že vám prostě musím napsat pár svých osobních poznatků,  proč se v tom našem Brně fakt hezky žije.:) Spousta z vás si to možná ani neuvědomuje, a proto jsem se – jakožto „přistěhovalec“ z Prahy, rozhodla napsat pár svých důvodu, proč Brno je prostě ZLATÁ LOĎ:)
P.S. berte s humorem a nadsázkou… :)

Hned na úvod vám prozradím o sobě – kdo mě neznáte – jednu zásadní informaci. Do Brna, respektive na jeho periferii, jsem se přistěhovala z PRAHY (odkud teda původně nepocházím, ale žila jsem tady skoro 10 let). Přestěhovat se z Prahy do Brna? Krok, nad kterým spousta mých známých, kamarádů, ale také lidí, kterým jsem tuto skutečnost prozradila, nevěřícně kroutilo hlavou. Přece – v PRAZE je všechno a PRAZE se žije nejlíp, ne? Všichni chtějí žít v PRAZE! A kdo může, ten se sem přestěhuje! A já udělám to, že z PRAHY dobrovolně odejdu… 

Dnes se zpětným pohledem můžu konstatovat, že jsem udělala sakra dobře. Mám srovnání – a o to víc si vážím toho, kde žiju. A tak jsem dala dohromady pár důvodu, proč se v Brně žije (nebudu psát lépe, než v Praze) – zkrátka moc fajn:) Možná, až si moje důvody přečtete, se zastavíte a řeknete si – ono je tady opravdu krásně. :) Tak jdeme na to:IMG_1161

BRNO – všude jste raz dva! Věc, kterou možná až tak nevidíte a berete ji vlastně až automaticky. Ovšem, když trávíte – Pražáci sorry – je mi vás líto – ale pomalu půl dne v autě, abyste se přemístili z bodu A do bodu B – v rámci jednoho města – je to o nervy. Brňáci prskají, když stojí 10 minut v zácpě v Pisárkách, ale milí moji, toto je fakt prd:) Otřepu se, když vzpomínám na moje nervové kolapsy na totálně zasekaný jižní spojce v Praze, kdy moje cesta z domu do centra trvala někdy klidně i hodinu. Z Brna bych už byla za tuto dobu třeba v Jihlavě!

BRNO = VŠECHNO NA DOSAH! Když se v Praze dozvíte – že skvělou bundu ve vaší velikosti mají v nákupáku, kterej je na druhý straně, než bydlíte – tak si tam naplánujete cestu, která vám zabere skoro celej den. V Brně? Není problém se třikrát denně otočit do Vaňkovky, Olympie a centra, kde si během chvíle pořešíte všechno, co potřebujete!

NÁKUPY. Řeknete si, že v Praze, tam je blaze, tam mají těch obchodů tolik… Jo, mají jich tam strašně moc. Vůbec, přijde mi, že v Praze se rozhodli, že budou světovou velmocí v počtu nákupáků. Brzy tam bude skoro na jednu rodinu vlastní obchodní centrum:))) No, můžu vám říct, že když do Prahy zajedu a chci si něco koupit, jsem vlastně až znechucená tou velikou nabídkou. Nevím, co dřív, až si nakonec nekoupím nic. To v Brně mám pěkně přehled o svých několika oblíbených obchodech, nic mi neunikne a s tím se mi žije o moc líp:)

POTKAT V PRAZE ZNÁMÝHO NA ULICI? ZÁZRAK! Znáte to asi sami, jdete v Brně po ulici – občas vás někdo zastaví a prohodíte pár slov. Na známý tváře narážíte vlastně každou chvíli – na autobusový zastávce, v kavárně, v obchodě, na náměstí… Toto je věc, o který mi spousta Brňáků říkala, že jim vadí… Proč? Mně se právě pocit, že žiju ve víc osobním prostředí, moc líbí… :)

V BRNĚ MÁME RADOST Z KAŽDÉ NOVINKY. Jen si vezměte, jak vás potěší informace, že se v Brně otevírají nové restaurace, kavárničky, bistra, nebo obchody. O všem máme přehled a každé novinky si i tak nějak víc vážíme. :)

BRNO, to je STRATEGICKY ZAJÍMAVÝ MÍSTO! Říká se, že naše republika je srdcem Evropy. No, s hrdostí Brňana bych řekla, že srdcem Evropy je vlastně Brno. Podívejte se na mapu – kde vlastně leží. Od nás je to kousek do Vídně, do Budapešti, Prahy…

VEČERNÍ PROCHÁZKA CENTREM NEZNAMENÁ STRACH O HOLÝ ŽIVOT!!! Zkusili jste se někdy večer, po setmění, projít centrem Prahy? Myslím tím třeba po „Václaváku“? Jak jste se cítili?:) Toto je zážitek, který je, řekla bych, vrcholně adrenalinový!

A NA ZÁVĚR – Praha, matka měst? Není podstatnější, kdo je OTEC?:)

11781715_412079345653033_175991088464971396_n

Takže, Brnu zdar! :) Mám to tady prostě ráda… :)