Cool People of Brno: Zdeňka Paulíková, PROline BODY

Rádi byste udělali „něco“ se svou postavou, toužíte zhubnout, zpevnit tělo…? Řešením může být cvičení na Bailine, o kterém jsem Vám už na blogu psala. Chcete se dozvědět o tomto unikátním přístroji víc? Přečtěte si následující rozhovor s paní Zdeňkou Paulíkovou, která Vám o Bailine, o samotném cvičení a jeho účincích prozradí víc – v dalším díle mé rubriky Cool People of Brno!

  1. Dobrý den, Zdeňko, předem Vám děkuji za rozhovor. Zdeňko, ve Vašem salonu PROline BODY na Veselé ulici máte jako jediní na Jižní Moravě unikátní přístroj “Bailine”. Pro ty čtenáře, kteří jeho název čtou vůbec poprvé – prosím, zkuste nám přiblížit, v čem je tento přístroj tak unikátní?
    Metoda hubnutí Bailine byla vypracována v Norsku již před 30 lety. Během této doby se metoda stále zdokonalovala a přizpůsobovala moderní počítačové technice se speciálně vyvinutými programy. Toto vše vedlo k tomu, že v dnešní době je světově nejúspěšnější program pro formování postavy, vyhlazení celulitidy a váhovou redukci. Metoda hubnutí řízené počítačem Bailine, je rozšířená téměř po celém světě např. v Norsku, Švédsku, Německu, Dánsku, Rusku, Polsku, USA, Kanadě, Mexiku, Česku .Bailine je unikátní v tom, že i když ležíte a odpočíváte, tak  si tvarujete postavu. Bailine je oblíbený u velmi zaměstnaných žen, které mají nedostatek času a chtějí vypadat skvěle.
  2. Jak již sama vím, jedná se o cvičení “řízené počítačem” – co si pod tím můžeme představit?
    Jedná se počítačový  program , který spouští impulsy a stimuluje svalstvo přes „ přísavky „ ,které jsou umístěny na požadovaných partiích klienta. Klient se napojí na elektrody a v PC se nastaví program dle potřeb klienta. Programy lze různě měnit a upravovat.
  1. Co je cílem cvičení na Bailine? Je to jenom zhubnutí, nebo také zpevnění, odstranění celulitidy, vyhlazení pokožky…? – Přesně jak říkáte, není to jenom hubnutí, ale vše, co jste zmínila zpevnění svalstva , pokožky , odstranění celulitidy, vyhlazení pokožky…. Nejčastěji si však klientky přejí zhubnout.
  1. Je cvičení na přístroji Bailine vhodné pro každého, nebo jsou nějaká omezení – např. věková, zdravotní…?
    Pro většinu populace vhodný je ,věk je záležitost osobního postoje , teď jsme zaznamenali velmi pěkný výsledek u paní již v důchodovém věku. Jako každé „sportování „ má také své výjimky a omezení , Určitě to není pro těhotné ženy, pro lidi s velmi vysokým tlakem a u křečových žil se elektrody nedávají na stehna.
  1. Při jaké četnosti návštěv/cvičení se mohou ukázat požadované výsledky?
    Každý klient je jiný , jinak rychle reaguje na změnu pohybu, změnu jídelníčku. Vždy z velké části záleží na samotné klientce . Doporučujeme 12ti „cvičení“  -chodí se 2 x týdně,  je vidět úbytek 3 -6 cm po obvodu.  V případě, že klientka dodržuje námi doporučené rady. Také záleží na metabolismu klienta, věku..
  1. Dokáže přístroj Bailine plně nahradit běžné cvičení a aktivity? Je zde nějaké srovnání, s klasickým cvičením?
    Ano, Svaly se napínají stejně jako při sportu v posilovně,ale intenzivněji a v kratším časovém úseku. Proto dokáže 45 minut na Bailine plně nahradí 2,5 hod. intenzivního tréninku.
  1. Co dále doporučujte klientovi, aby dodržel pro dosažení nejlepších výsledků? Je nutné asi také upravit stravovací návyky a zařadit do životosprávy více pohybu, že?
    Ano, změna stravovacích návyků, pokud si klientka přeje zhubnout je nutné. Dále je to dodržování pitného režimu a také doporučujeme i další pohyb – např. chůzi v přírodě. To by ale měl být automatický pohyb pro každého. Je to velmi zdravé a přínosné i pro pocit dobré nálady a „dobití energie“
  1. Jak vlastně první návštěva Vašeho studia a první cvičení na Bailine probíhá? Nastavíte úroveň cvičení přesně dle přání a daných tělesných možností klienta?
    Nejdříve si naše pracovnice povykládá s klientkou, co má za představu – co si přeje, poté je klient obeznámen, co vlastně Bailine nabízí, jak funguje, také se ptáme na zdravotní stav. Klient vyplní dotazník, kde je znovu,již v bodech obeznámen s Bailinem a již se může jít na proceduru. Klient se změří, zváží, údaje se zapíši do tabulky, připne se na elektrody a v počítači se nastaví vhodný program. Začíná se vždy od nejnižších impulsů, ty se pak postupně zvyšují. Záleží na citlivosti klienta. Také zde provádíme fotodokumentaci (focení před a po zakončení 12ti kůr) aby měl klient i vizuální porovnání.

  1. Je cvičení na Bailine bolestivé? Jak ho mohou klienti vnímat?
    Vždy záleží na citlivosti klienta, ze začátku to může působit na tělo nezvykle, ale velmi rychle si tělo na impulsy zvykne. Máme klientky, které si již u první ukázkové hodiny nechaly nastavit intenzitu na nejvyšší výkon. Většinou se intenzita zvyšuje postupně. Určitě impulzy taky bude jinak vnímat klient který je osvalený a klient, který má tukovou vrstvu.
  1.  Může klient po cvičení, bezprostředně, nebo třeba druhý den, cítit bolest svalů, jejich namožení?
    Ne neměl by. V případě, že je program nastaven na vytvoření svalové hmoty, je zapotřebí, aby se po Bailinu klient protáhl a vystrečoval tělo. Pokud tuto část vynechá a měl vysokou intenzitu, tak se bolest svalů může dostavit. 
  1. Doslechla jsem se, že cvičení na Bailine je populární i mezi celebritami – které známé osobnosti mají s Bailine dobré zkušenosti?
    Velmi dobré zkušenosti s Bailinem má např. Bára Basiková, miss Lucie Váchová, produkční Rola Brzobohatá, Agáta Prachařová, miss Nikol Burianová.

Děkuji Vám za rozhovor a přeji, ať se daří.

Studio PROline BODY najdete v Brně v centru, na ulicii Veselá 14.

ODKAZ: BAILINE BRNO / web
ODKAZ: BAILINE BRNO / facebook