Blíží se Den dětí! Vybíráte vhodný dárek? Mám pro vás svůj tip!

1. června se každoročně slaví Mezinárodní den dětí – a právě tento den bychom měli našim ratolestem připravit co nejhezčí! Dejte dětem to nejcennější – váš čas, zajděte si do cukrárny, na dobré jídlo, vymyslete výlet… Ovšem, dětem udělá vždy radost i drobný dárek. Na Den dětí to rozhodně nemusí být nic významného, drahého… potěší určitě i maličkost. Skvělým tipem na dárek je rozhodně dobrá knížka. Knihy by měly děti dostávat často a k různým příležitostem, přece jenom – čtení je pro děti příjemnou zábavou, která navíc rozvíjí jejich vědomosti, schopnosti, slovní zásobu… 
V dnešní době, která je plná technických vymožeností a počítačových her, je někdy těžké děti ke čtení přimět – vsaďte proto na takovou publikaci, která okamžitě vtáhne čtenáře do děje. Ve svém následujícím článku vám takové knížky doporučím – jsou z knižní série Zahrada od brněnského autora Harnacha. Moji kluci z nich byli nadšení! 

Sama jako malé dítě jsem byla nadšeným čtenářem, knihy pro mě byly vždy únikem z reality, kdy jsem se ve své fantazii přenesla vždy do naprosto jiného světa. Knihy čtu ráda dodnes, jen mě mrzí, že už nemám tolik času…čtení je pro mě hlavně dovolenkovou záležitostí. :)

Ke čtení se snažím vést i své dva syny, ale jak jsem napsala, v dnešní době pro děti bohužel často není atraktivní aktivitou. Děti jsou obecně zvyklé trávit hodně volného času u počítačových her, u telefonů, tabletů… Což je rozhodně špatně. Zkuste děti ke čtení vést, vyberte jim zajímavou knihu, povídejte si spolu o ději, o postavách v příběhu…

Důležitá je v první řadě volba vhodné knihy. A právě dvě skvělé dětské knížky bych vám chtěla ve svém článku také doporučit! Tyto knihy mohou být mimochodem i výborným dárkem ke Dni dětí – určitě dětem udělají radost.

Jedná se o sérii Zahrada, konkrétně o knihy Zahrada a legenda o zachránci a o její pokračování, Zahrada a hlasy z temnoty od brněnského autora Harnacha.
Žánrově knihy spadají do řady dobrodružných fantasy příběhů, kde ale není nouze i o napětí a detektivní zápletky. I z tohoto důvodu příběhy děti jistě osloví a nadchnou.
Knížky jsou vhodné pro děti od cca 8 let věku.

Oba díly přečetli i mí synové (10 a 13 let) – z příběhů byli nadšení a dokonce starší syn jednu z knih zpracoval i do svého školního čtenářského deníku.

Autor Jiří Harnach, vystupující pod literárním pseudonymem „Harnach“, je aktivní v umělecké sféře již mnoho let, kdy působil od mládí jako herec MdB, skladatel, nebo stand-up komik. 

Autorem nádherných komixových ilustrací v obou knihách je rovněž Brňák, Jan Optik Duchoň, který má opět zajímavou uměleckou historii, působil dokonce jako sprejer, grafik, je rovněž spolumajitelem tetovacího studia.

Kniha Zahrada a legenda o zachránci je to napínavým příběhem o chlapci Martym. Ten při svých toulkách městem objeví tajuplnou zeď, ke které se začne – pro něj z neznámého důvodu – stále vracet. Zeď skrývá tajemství, obklopuje zahradu a prastarý zahradní národ.

Marty se za zvláštních okolností dostane dovnitř zahrady, kdy se spustí tok neuvěřitelných událostí, které ovšem pro Martyho, ale i jeho sestru Tezu, znamenají i velké nebezpečí.

Pokračováním pak je druhá kniha, Zahrada a hlasy z temnoty. A jak už sám název napovídá, o napětí v ději opět nebude nouze!
Stejně, jako v předchozím díle se setkáváme s hlavními hrdiny Martym a jeho sestrou Tezou, kteří se opět vydávají do tajemné Zahrady.

Do světa nebezpečí, kouzel, ale i pořádných záhad tak vstupují díky kotěti, které objevili u jejich bazénu.

V ději se pak záhy objevují další zvířata, která volají o pomoc – stanou se Marty s Tezou jejich zachránci? Kdo je „velesestra Sophie“, která prý nešťastná zvířata v podzemí vězní? A jak se zvířata vůbec do podsvětí Zahrady dostala? To vše se dozvíte!

Kde knihy ze série Zahrada koupíte?

Mrkněte na web www.seriezahrada.cz, kde si knihu můžete objednat, a to jak v tištěné, tak i v audio verzi.
Knihy ze série Zahrada koupíte také ve všech eshopech (např. ZDE), k dostání je i v kamenných obchodech. Více informací pak najdete na stránkách www.seriezahrada.

ODKAZ: SERIE ZAHRADA / web
ODKAZ: SERIE ZAHRADA / facebook