Běhání jako životní styl, co baví!

Když se tak nad tím zamyslím, pohyb obecně je dnes naprosto přirozenou součástí životního stylu mnoha lidí – a řekla bych, že hýbat se, dělat něco pro své zdraví a také, pro svoji radost, je zkrátka i „IN“. A jaký sport z mého pohledu lidi baví asi nejvíc? Určitě běhání! A právě o běhání je i můj dnešní článek. Objevila jsem v Brně totiž značku, která běháním doslova žije. Jmenuje se Triexpert a ráda Vám ji představím!

Když budu mluvit za sebe, zcela upřímně, k pravidelnému pohybu, sportování, jsem musela tak nějak „dospět“. Rozhodně jsem nikdy nepatřila k těm lidem – nadšencům, kteří by žili sportem. Asi to bylo dané tím, že jako dítě jsem byla postavou „samá ruka, samá noha“ a sporty mi obecně nějak zvlášť nešly. V žádném z nich jsem nijak extra nevynikala a sportu jsem se věnovala rekreačně – plavala jsem, když bylo léto, v zimě jsem lyžovala, občas se projela na kole, nebo na bruslích (ale i na těch jsem si byla schopná celkem 4x zlomit ruku. Jako fakt.:).

Nicméně, až s přibývajícím věkem (a taky kily) jsem pochopila, že sport, a to pravidelný, by měl do života patřit. A tak jsem se postavila před hotovou a rozhodnutou věc – ZAČNU. Už jen samotné moje odhodlání mi udělalo radost, pak tedy přišel na řadu další „kámen úrazu“ – a to opravdu do fitka přijet a opravu začít.:) I to jsem zvládla – a světe div se, vyplavené endorfiny a radost z toho, že jsem zvítězila sama nad sebou, udělaly svoje. Od té doby cvičím pravidelně. A víte co? Mám ze sebe radost.:)

Kromě běžného cvičení ve fitku jsem se také rozhodla, že začnu běhat. Běhání jako sport je vynikající – není limitující, můžete ho provozovat v podstatě kdekoliv a stačí Vám k tomu relativně málo. Správné oblečení a taky, vhodné boty. A právě to mě dovedlo ke značce Triexpert, jejíž obchod v Brně, na ulici Milady Horákové 20, jsem i navštívila. Tady totiž nejen, že vyberete boty, oblečení a další doplňky pro běhání, ale poradí Vám tu s běháním doslova od A do Z.

Až v tomto obchodě jsem totiž pochopila, že například výběr správné boty na běhání je opravdu hodně důležitý – a má velký vliv na samotnou kvalitu běhu. Správný výběr bot rozhodují mnohé faktory – např. to, kde běháme, jaké vzdálenosti, ale vliv má i fyzická stavba naší nohy. Velkou zajímavostí je, že v Brně, jako na jediném místě, provádí v obchodě Triexpert také tzv. diagnostiku nohy – na několika přístrojích. Vyhodnocením celé řady údajů Vám zde pak doporučí tu správnou botu jen a jen pro Vás.

V obchodě pak najdete opravdu obrovský výběr bot, pro různé typy běhání – např. na silniční běhání, závodní běhání, mají tu i boty na crosový běh a celou řadu dalších – pro ženy, muže a několik modelů pro děti (od velikosti 35).

Kromě bot je tu i široká nabídka oblečení na běhání – pokud běháte, tak určitě víte, že i správné oblečení je neméně důležité. Je určitě fajn vybírat funkční věci, které dobře plní svůj účel za každého počasí. Mají tu krásná trička, spodní prádlo, ponožky, nákrčníky, běžecké kalhoty…

…a samozřejmě i celou řadu doplňků, které se Vám u běhání hodí – třeba lahve na pití, sluchátka, čelovky, nebo výživové doplňky. Vybavíte se tu zkráka na běhání „od hlavy až po paty“, a to na profesionální úrovni.

Nicméně, značka Triexpert není jen o produktech a zboží. Za tímto brandem totiž stojí i celá komunita lidí, které běhání baví a pro které je právě běh, jakožto sport, nedílnou částí životního stylu. A součástí se můžete stát i Vy! Triexpert pořádá pravidelné tréninky běhání a pozor, dokonce pořádá i běžecké závody. Jedním z nich, který nás v budoucnu čeká, je říjnový běh VOKOLO PRIGLU. A víte co? Zúčastním se ho taky já! Je to pro mě nová výzva, na kterou se moc těším – a i když rozhodně nebudu mezi vítězi, budu mít radost. Radost z vlastního pokroku a třeba i fajn stráveného dne…:)

Mrkněte na spoustu fotek z obchodu Triexpert také do fotogalerie!

Prodejnu Triexpert najdete v Brně, na ulici Milady Horákové 20.

ODKAZ: TRIEXPERT / web, eshop
ODKAZ: TRIEXPERT / facebook