Automatizovaná brána není luxus, ale standard. Opravdu ještě otevíráte ručně?

V posledních letech přibývá tzv. chytrých domácností, které se o sebe do určité míry dokážou postarat bez samy. No a co se týče vjezdové brány, od ní se již motorizace a možnost dálkového ovládání tak nějak předpokládá i tam, kde se ještě výdobytky typické pro smart home nedostaly. Pokud si tento komfort stále odpíráte, seznamte se s jejími výhodami blíže. Po dočtení článku nepustíte myšlenku na automatizovanou vjezdovou bránu z hlavy.

Sezame, otevři se

Doby, kdy se vjezdová brána musela otevírat ručně, jsou naštěstí minulostí. Na první pohled jde o maličkost, bez níž by se člověk obešel – a vlastně je to pravda, protože se obejdeme bez spousty věcí, které nám dělají radost a usnadňují život. V praxi je však instalace moderního pohonu krokem, kterého rozhodně nebudete litovat. Uvědomíte si to vždy, když před bránou přistavíte a stisknete tlačítko na univerzálním ovladači na vrata. A pokud ji budete ovládat prostřednictvím mobilní aplikace a nastavíte si automatické otevírání na základě geolokace, mechanismus se aktivuje v dostatečném předstihu. Díky tomu rovnou vjedete na pozemek a nebudete zbytečně marnit čas čekáním.

Připadá vám snad automatické otevírání vjezdové brány jako zbytečná zhýčkanost? Až bude zase mrznout nebo „jen“ hustě pršet, změníte názor.

S bezpečností si nemusíte lámat hlavu. Systémy jsou vybaveny citlivými senzory, které okamžitě reagují na jakýkoliv předmět v dráze zavírající se brány. Díky tomu brána vždy spolehlivě zastaví a zamezí střetu s dítětem či domácím mazlíčkem.

Kolik taková paráda stojí?

Pohodlí a peníze jdou většinou ruku v ruce. Přesto nemusíte mít strach z toho, že by vás pořízení automatizované vjezdové brány zruinovalo. Samotný pohon pořídíte i pod deset tisíc korun – poohlédněte se po něm ve specializovaném e-shopu kovopolotovary.cz, kde seženete také kovové polotovary a další užitečné zboží pro dům a zahradu. Realizace celé brány pak stojí desítky tisíc. Nicméně jde o trvalou investici, která zvyšuje hodnotu i atraktivitu bydlení.

 

Zdroj obrázku: Douglas Cliff / Shutterstock.com