Máte své zdraví pod kontrolou?

Dnes mám pro Vás hodně zajímavý tip, který velmi oslovil také mě. Denní lázně Brno, o kterých Vám tu na blogu často píšu, protože je mi jejich nabídka služeb velmi sympatická, nabízí pro své klienty novinku – a to testování výše cholesterolu a hladiny cukru v krvi. Navíc, toto nabízí za velmi sympatickou cenu, pouhých 40,-!

Právě vysoké hladina cholesterolu a cukru v krvi mohou způsobit celou řadu vážnýcha a dokonce život ohrožujících onemocnění, proto určitě není dobré brát na lehkou váhu občasné vyšetření, které zjistí, „jak na tom jsme“.

Ovšem, ruku na srdce, kdo z Vás chodí na pravidelné kontroly k lékaři, kde si necháte změřit právě hladiny cholesterolu a cukru v krvi. K doktorovi Vás většinou dožene až nějaký akutní zdravotní problém a na prevenci mnoho z nás nemyslí.
Doba je hektická a na spoustu věcí, které nejsou aktuálně nutné a tak úplně „nehoří“ mnoho z nás prostě nemá čas. A až se pak vyskytne nějaký problém, může být na jeho odstranění bohužel už pozdě. Přemýšleli jste o tom někdy? Já věřím, že určitě ano…:) Ale začít s tím opravdu něco dělat a přistupovat k prevenci zodpovědně, chce najít odhodlání a rozhodnout se.

K rozhodnutí začít řešit prevenci Vás může přimět řada věcí – třeba onemocnění někoho blízkého. Já ale myslím, že na takové situace není dobré čekat a určitě raději mějte své zdraví pod kontrolou.

Glyko_akce

I sá sama nemám návštěvy lékaře ráda, je to pro mě vždy nutnost. Proto mě moc potěšila informace, že právě Denní lázně Brno, které mám opravdu ráda, nabízí nově pro své klienty super službu – měření hladiny cholesterolu, cukru v krvi a také hladinu kyseliny močové. To vše rychle, bezbolestně a doslova „za pár korun“ – cena vyšetření je 40,-.

A co o této nové službě prozradila ředitelka Denních lázní Brno, paní Ivana Loučná?

IMG_9468-logo-415x623

Vytvořili jsme diagnostický balíček, který úzce souvisí s prevencí péče o své zdraví. Najdete v něm měření hladiny cukru v krvi, cholesterolu, kyseliny močové. Klienti si mohou vybrat sami o které informace mají zájem.

Rizikovou skupinou jsou klienti s nadváhou, obezitou, klienti trpící srdečními a cévními potížemi, cukrovkou, která se vyskytla v rodině. V případě dlouhodobě zvýšené hladiny cukru nebo cholesterolu totiž často dochází ke vzniku poruchy metabolismu a jiných zdravotních komplikací.

Za přednostní význam – proč znát orientační vnitřní krevní hodnoty, považujeme to, že klient získá představu o důležitosti jídla a cvičení, které ovlivňují hladinu cukru v krvi a dalším faktorem dnešní doby je stres a vyčerpání, které taktéž ovlivňují hladinu cukru.

Měření probíhá pomocí automatického přístroje, který je kalibrovaný. K dispozici máme kompletní sety a specializované testovací proužky.

Měření se považuje za rychlé a orientační.

V případě nálezu zvýšené nebo vysoké hodnoty je doporučena návštěva lékaře.

V rámci preventivních programů v našich lázních je cena orientačního měření 40 Kč,- za jednoho klienta a jedno měření.

Objednat na toto vyšetření se můžete: UTERÝ – 8:30-10:30, STŘEDA – 11:00-14:00, ČTVRTEK – 15:00-17:00

Denní lázně Brno najdete na ulici Radlas 84/6.

ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/web
ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/facebook