Zpátky do školy! Máte nachystané pro děti vše potřebné?

Prázdniny zase utekly, jako mávnutím kouzelného proutku, že? Nevím, jak vy, ale já si každé léto moc užívám a příchod září rozhodně neberu nijak radostně – i když mně osobně návrat do školní lavice už nehrozí. :) Nicméně i nám, rodičům, přináší příchod nového školního roku spoustu starostí – musíme dětem připravit vše potřebné, aktovky, školní pomůcky a třeba i správnou krabičku na svačinu a láhev na pití… Mám pro vás malou inspiraci – právě pro dětské svačinky! Co se doma osvědčilo nám? Čtěte dál!

Pokud doma máte ratolesti školou povinné, jistě chystáte na každý den svačinky. Musím napsat, že mě právě toto vždy ohromně bavilo, svým synům jsem pokaždé vymýšlela různé zajímavé kombinace, aby si ve škole dali vždy něco jiného, pestrého… A radost jim udělám i malou sladkostí, odměnou… Zkrátka, v ohledu svačinek pro děti jsem už snad i „mistr“. :)

Naprostou nezbytností pro každého školáka jsou samozřejmě vhodné krabičky na potraviny. Na trhu jich je obrovské množství, určitě máte sami zkušenosti s některými značkami a typy krabiček…

Já zjistila, že mi nejvíc vyhovují takové krabičky na svačinu, které jsou uvnitř rozdělené, nebo obsahují třeba ještě vnitřní uzavíratelný mini boxík… Však si možná někteří vzpomínáte i na své dětství (kdy vhodné krabičky na jídlo nebyly k sehnání), kdy byl obsah často papírového sáčku různě rozmačkaný, jídlo bylo smíchané dohromady a podobně…

Opravdu perfektní je tento Mepal Bento Midi, je uvnitř rozdělený, obsahuje i samostatnou malou krabičku… Krásně do něj uložíte až 4 oddělená jídla. Super je i přiložená mini vidlička. Box má velikost ideální do dětské školní aktovky, nebo do batohu, je více plochý a nezabere moc místa.

Fajn je i možnost mytí boxu v myčce, přihrádky bez víka můžete ohřívat také v mikrovlné troubě.

Boxík je k dostání pak ve dvou barevných variantách – růžový pro holčičky a modrý pro kluky.

Do školy pak dětem určitě dáváte i láhev na vodu, sirup, nebo jiný nápoj… Naprosto zásadním předpokladem kvalitní lahve na vodu je to, aby netekla! Není přece nic horšího, než když zjistíte, že se vám obsah lahve vylil do aktovky mezi sešity a učebnice…

Lahví jsem pro kluky vyzkoušela už nespočet a naprostá většina z nich po nějaké době netěsnila, nápoje tekly…

Zůstala jsem ale u lahví Ion8 – ty opravdu netečou. :) Používám konkrétně lahve Ion8 Leak Proof ve velikosti 750ml, jsou akorát velké pro starší děti – množství nápoje jim na školní den vystačí.

Tyto lahve mají speciální těsnící víčko, můžete do nich nalít jak horké, tak i studené nápoje. A lze je mýt také v myčce. Vyzkoušejte je!

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.