Zdravý jarní detox! Inspirace z Přírodní lékárny

Jaro je ideálním obdobím i pro plánovanou očistu těla. Co pro takový detox udělat, jaké produkty zvolit a na co se zaměřit? Inspirací vám může být i můj následující článek. Mám pro vás totiž několik zajímavých tipů na skvělé přírodní produkty, ideální právě na zmiňovanou očistu těla. Jsou z Přírodní lékárny, o které jsem vám zde už psala. Právě tyto přípravky obsahují přírodní výtažky z kurkumy, ostropestřece, pampelišky…které jsou pro detox těla a hlavně jater přímo ideální. Čtěte dál!

Myslím, že o „jarním detoxu“ slyšel už každý z vás. Právě jaro je takovým symobolickým „začátkem nového života“, skončila zima, příroda se probouzí a i svit sluníčka nás nabíjí novou silou a energií. Toto období je ideální i pro pročištění organismu. Jak na takový detox těla?

Způsobů je určitě celá řada, v dnešní době obecně populární jsou třeba zelené potraviny, chlorela, ječmen, spirulina…které se na pročištění těla používají. Ale málokdo ví, že v ohledu pročištění těla je primární zaměřit se hlavně na jeden orgán, který má zdraví a čistotu našeho těla „na svědomí“. Jsou to játra, která čistí naši krev a zachycují všechny odpadní látky, které pak odvádí z těla pryč. Zdravá a plnohodnotně fungující játra jsou opravdu zásadní. Ať už žijete jakýmkoliv životním stylem, očistu jater byste měli čas od času rozhodně zvážit!

Játra spolu se žlučníkem odpovídají nejen za kvalitu trávení, ale také za dobrý stav šlach, nehtů, očí… Špatná funkce jater se může negativně projevit na stavu i dalších orgánů, mohou nastat pohybové obtíže, bolesti kloubů, ale projevit se mohou i negativní stavy psychiky.

Proto, věnujte svým játrům jednou za čas pozornost a udělejte si pročišťující kúru! Ideální je zvolit přírodní produkty, které obsahují některé z níže uvedených bylinek, nebo přírodních výtažků.

Velice prospěšný je pro játra pro mnohé již známý ostropestřec mariánský. Dokáže velice dobře pročistit játra, hodí se jak po prodělání jaterních onemocnění, viróz, ale i coby prevence jaterních obtíží. Je možné jej užívat i dlouhodobě.

Možná jste nevěděli, ale pro játra velice prospěšné jsou také výtažky z pampelišky! Hořčiny v ní obsažené pomáhají odbourávat z těla toxiny, zlepšují trávení. V kořenu pampelišky je obsažený i inulin, který mám pozitivní vliv na střevní peristaltiku.

Skvělá je i kurkuma! Toto žluté koření má výrazné protizánětlivé účinky, podporuje tvorbu trávicích enzymů.

Velice prospěšná je pak i červená řepa. Odstraňuje z jater škodlivý tuk, eliminuje negativní dopady tučného a mastného jídla na vaše zažívání.

Produkty ve špičkové kvalitě s obsahem výše uvedených bylinek a výtažků koupíte v Přírodní lékarně, buď na jejich eshopu, nebo v kamenné prodejně, kterou naleznete v Brně na ulici U Červeného mlýna 661/14.
Co přesně Přírodní lékárna nabízí – v kamenné prodejně i na eshopu?
Jak sám název napovídá, sortiment tvoří přírodní výživové doplňky a vitamíny, dále zde najdete přípravky z léčivých hub, které jsou velice účinné a přínosné pro naše zdraví.
Dále zde koupíte bylinné tinktury, Přírodní lékárna se ovšem zaměřuje také právě na východní medicínu a nabízí celou řadu unikátních produktů – ať už jednotlivé byliny, bylinné směsi, léčivé houby, tinktury, balzámy, oleje…
Východní medicína je skutečně uznávanou již po mnoho let, a to díky jedinečným léčebným přístupům a také pro zmiňované přírodní preparáty, které jsou pro lidské zdraví nesmírně přínosné.
Přírodní lékárna pak také nabízí bylinné čaje a čajové směsi, přírodní kosmetiku, přírodní dekorativní kosmetiku, produkty s certifikací Demeter…
Zajímavostí je pak i jejich vlastní značky SYBIL! Jedná se o jednodruhové výživové doplňky a vitamíny, které se vyrábí z nejkvalitnějších surovin – výroba je v ČR. Tyto produkty se vyznačují vynikající vstřebatelností a také vysokou koncentrací účinných látek.
Pokud hledáte produkt ideální právě na jarní detox, nebo potřebujete poradit v ohledu jiného přírodního, účinného preparátu, určitě se do Přírodní lékárny zastavte!

Kamennou prodejnu Přírodní lékárna najdete v Brně v Králově Poli, na ulici U Červeného mlýna 661/14.

ODKAZ: PŘÍRODNÍ LÉKARNA / web, eshop
ODKAZ: PŘÍRODNÍ LÉKÁRNA / facebook
ODKAZ: PŘÍRODNÍ LÉKARNA / instagram