Vynikající zákusky v cukrárně Lucius a víno z vinařství Bartonik – pro dobrou věc!

Po delší době jsem si naplánovala malý výlet do cukrárny Lucius, kterou najdete v Syrovicích u Brna. Já jsem vám právě o této cukrárně na svém blogu již několikrát psala, upřímně, neznám snad lepší tradiční zákusky a dezerty, než dělají právě tady. A na jejich, troufám si říct snad už „legendární“ likérovou špičku, jsem se těšila tak, že se mi o ní v noci i zdálo. :) Ovšem, důvod mé návštěvy byl mimo mlsání i trochu jiný. Chtěla jsem podpořit fajn akci, která tu právě probíhá a jejímž cílem je pomoci rodinnému vinařství Bartonik z Mikulčic – z oblasti postižené tornádem. V cukrárně Lucius si můžete zakoupit vína z tohoto vinařství a 30,- z každé prodané lahve putuje právě na pomoc vinařství. Zkrátka, cukrárna Lucius teď rozhodně stojí za výlet a návštěvu!

Kdo jednou ochutnal dezerty, zákusky, vánoční a svatební cukroví, dorty…z cukrárny Lucius, dá mi jistě za pravdu, že to mají neuvěřitelně dobré. Hned poznáte, že všechny ty dobroty jsou připravené z opravdu poctivých surovin, dle tradičních receptů, zkrátka přesně tak, jak to má být.

Cukrárnu Lucius najdete jen maličký kousek od Brna, za Rajhradem, v Syrovicích. A věřte, stojí za to si sem udělat cestu, pokud si čas od času osladit život, tak rozhodně tady. Zvlášť, pokud máte rádi tradiční české zákusky a dezerty, mezi které rozhodně patří větrník, punčový řez, čokoládový dort, dezert Pavlova, věnečky, nebo třeba zmiňovaná likérová špička, tu tady mají naprosto dokonalou!

To, že jsou všechny zákusky a dezerty vyráběny z prvotřídních surovin, poznáte při prvním ochutnání. Používají zde kvalitní másla, živočišné šlehačky, vlašské ořechy, rum, 70% čokoládu…
A hlavně, zcela se vyhýbají použití všech suchých směsí, vše si poctivě vaří a ručně zpracovávají.

V cukrárně Lucius si vždy můžete vybrat ze široké nabídky mnoha tradičních a klasických dezertů a zákusků, já tu teď ochutnala medovník a byl vynikající! Dobroty vám zde samozřejmě zabalí také s sebou.

Mimo to si pak z cukrárny Lucius můžete objednat svatební cukroví, dorty i celé sweet bary, vánoční cukroví, narozeninové dorty…zkrátka cokoliv si přejete ze sladkostí upéct a připravit.

Musím vám také napsat o milé akci, která v této cukrárně probíhá. Jak jistě víte, tornádo, které se nedávno přehnalo naší milovanou jižní Moravou, napáchalo značné škody, mnoho lidí přišlo doslova o střechu nad hlavou a co hůře, mnozí i o svou práci. Situace se citelně dotkla také vinařů a vinařství, kdy tornádo poškodilo vinohrady.

A právě jednomu z vinařství se rozhodli v cukrárně Lucius pomoci, a to rodinnému vinařství Bartonik z Mikulčic. Vinařství tornádo poškodilo vinice, doslova je smetlo z povrchu, vinařství má zničenou výrobní halu a další prostory.

Právě vína z vinařství Bartoník si nyní můžete v cukrárně Lucius koupit. Z každé prodané lahve pak cukrárna Lucius věnuje 30,- na podporu právě tohoto vinařství. Na výběr tu máte z pěti druhů vín – Rulandské bíle, Rulandské šedé, Chardonnay, Ryzlink rýnský a Frizzante rosé. Právě Frizzante jsem si tu koupila i já a je vynikající! :)

I proto teď stojí cukrárna Lucius za návštěvu snad i víc, než jindy – máte možnost pomoci, kde je to třeba. A věřte, že právě ve vinařství Bartonik vaši pomoc opravdu potřebují.

Zastavte se na něco dobrého, oslaďte si den a pomozte… uvidíte, jak budete mít ze sebe dobrý pocit. ;)

Cukrárnu Lucius najdete v Syrovicích u Brna, na adrese Syrovice 528.

ODKAZ: CUKRÁRNA LUCIUS / web
ODKAZ: CUKRÁRNA LUCIUS / facebook
ODKAZ: CUKRÁRNA LUCIUS / instagram