Večerní rutina v péči o pleť

A je tu další kosmetická recenze! Tentokrát se v ní zaměřím na ty přípravky, které pravidelně používám v péči o svou pleť – večer. 

Rozhodně nečekejte produkty typu voda – ručník – Nivea a dobrou noc! Jasně i v tomto stylu jsem si nějaký ten čas „jela“, ale to mi bylo asi 13 let. S příchodem prvního líčení vzrostla i potřeba používat další důležité preparáty:) Začínala jsem odličovači – dřív hlavně odličovacími mléky, u nichž jsem za mnoho let zjistila, že nejsou to pravé ořechové pro mou pleť. Pak jsem samozřejmě testovala spoustu těch „zázraků“ z drogerky, které Vás mají zaručeně zbavit akné – jo jo, puberta byla krutá a neúprosná, však to asi sami znáte:) No a krémy, ty jsem fakt neřešila. Prostě hlavně, aby to bylo levný, aby to trochu promašťovalo a hotovo. Brala jsem, co bylo po ruce. Ale fakt, to už je moooc let:)

A jak si tak nevesele stárnu, žjišťuju, že už na sebe nemůžu prostě „napatlat“ cokoliv. Buď se totiž osypu – jako alergik, nebo se mi vyrazí nějaký ten „beďar“, nebo jsem doslova vysušená, jak stoletá babička. A hlavně, jak už mi není těch 15, ani 20 a bohužel ani 30, tak se ze mně ta babička pomalu, ale jistě stává, aneb jinými slovy, vrásky se začínají ukazovat!!! Třikrát fuj.

Takže, mám pár stálých kosmetických miláčků, které každý večer používám. A kterým hlavně věřím!!! Jdeme na to:

1. ODLIČOVAČ

Holky, pravidlo číslo 1 v každodenní péči o pleť zní – vždy večer odlíčit! Ať už se vrátíte domů z mejdanu v jakémkoliv stavu, seberte všechny síly a odličte se. Ráno Vám bude Vaše pleť vděčná.
Já jsem dlouho hledala takový odličovač, který by mě neštípal, nepálil – na kůži i v očích a aby zároveň dobře odlíčil i voděodolnou řasenku. Zjistila jsem, že nemůžu používat nic mastného a také s obsahem akoholu. Před několika lety jsem objevila micelární vodu od Biodermy – a jsem jí věrná doteď. Bioderma ji nabízí v několika provedeních – pro různé typy pleti, já si oblíbila tu dětskou. Krásně voní, moje pleť ji skvěle snáší a opravdu kvalitně odlíčí, i tu voděodolnou řasenku.

Kupuji ji v Brně v Chytré lékarně.

ODKAZ: Chytrá lékárna/web
ODKAZ: Chytrá lékárna/facebook

Photo 17.12.14 12 31 12

2. TONIKUM

Používám od značky 3LAB – Perfect Beautifying Toner. Pleť zklidní, tonizuje a vyčistí – i ty zbytky, které zanechal odličovač. Tonikum používám také na krk a dekolt – i na tyto dvě oblasti dámy nezapomínejte, vrásky jsou neúprosné a začnou se objevovat i tady:)

Kosmetiku 3 LAB v Brně koupíte pouze v parfumerii FANN na nám. Svobody v prvním patře.

Photo 17.12.14 13 47 09

3. SÉRUM

V těch 15ti letech bylo pro mě slovo „sérum“ ve spojitosti s pletí absolutně nepoznané. Ale věřte, že právě sérum je pro pokožku nesmírně důležité. Dodá jí totiž všechny důležité látky ve vysoké koncentraci. Já už několik let používám coby sérum produkt Phyto Staminal od značky Bioline. Jedná se o sérum s obsahem retinoul a kaviáru, které Vaši pleť opravdu dokonale vypne a vyhladí – a to okamžitě! Používám ho i ráno – pod krém. Opravdu ten nejdokonalejší liftingový efekt, který jsem mezi produkty v péči o pleť objevila.

V Brně koupíte v kosmetickém salonu SlimFox.

ODKAZ: SlimFox/web
ODKAZ: SlimFox/facebook

Photo 17.12.14 13 47 41

4. KRÉM č. 1

Asi 5 minut po aplikaci séra přichází na řadu krém. Mě před pár měsíci absolutně nadchl Nuxellence Jeunesse od kosmetiky Nuxe. Jedná se o fluid – tedy velmi lehký krém, jehož cílem je v první řadě prozářit a projasnit pleť. Efekt jsem viděla hned po první aplikaci. Zároveň jsem si všimla, že po asi týdnu pravidelného používání nebyly až tak patrné vrásky, což tento produkt také eliminuje. Skvělý pro všechny typy pleti – není moc mastný, takže kdo potřebuje, může na něj ještě aplikovat svůj běžný krém – a to je i můj případ.

Kupuji opět v Chytré lékarně.

ODKAZ: Chytrá lékárna/web
ODKAZ: Chytrá lékárna/facebook

Photo 17.12.14 13 48 08

5. KRÉM č. 2

Po fluidu od Nuxe, který na mě není akorát mastný, přidám po malé chvíli trochu svého NEJ oblíbeného produktu, který používám už od svých 18ti let!!! Je to krém Ysthéal od značky Avene. Krém je určený mladší pleti, na které se  začínají objevovat první vrásky, které má eliminovat. Opravdu skvělý výrobek, kterému moc věřím:) K dostání ve dvou variantách – jaké krém a jako fluid + existuje i varianta pouze na oční okolí. Používám mastnější variantu, po celý rok. Aplikuji nejen na obličej, ale právě i na krk a dekolt!

Seženete opět v Chytré lékárně.

ODKAZ: Chytrá lékárna/web
ODKAZ: Chytrá lékárna/facebook

Photo 17.12.14 13 49 06

6. OČNÍ KRÉM

Oční okolí, to je můj hlavní problém! Trpím na kruhy pod očima, ke kterým se přidávají ještě vrásky, takže fakt paráda:( A vzhledem k tomu, že se nechystám k žádným radikálnějším krokům, spoléhám na kvalitní oční krémy. Moc se mi osvědčil lehký gelový krém Hydra Lift Yeux 100 od skvělé značky Maria Galland. Krém dodá očnímu okolí vše potřebné a má i liftingový efekt. Zároveň působí proti kruhům pod očima a váčkům, což obzvláště oceňuji:)

V Brně koupíte v kosmetickém salonu SlimFox.

ODKAZ: SlimFox/web
ODKAZ: SlimFox/facebook

Photo 17.12.14 13 49 30