Valentýnské low carb menu v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB

Musím napsat, že v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB na Zámečnické jedou čím dál větší bomby! Připravují tu pro nás totiž neustále celou řadu novinek, nových jídel – a to i takových, na které si obvykle při low carb stravě můžeme nechat zajít chuť. Ovšem, pro majitelku bistra, Lindu, nic není nemožné! Neustále vymýšlí a zkouší tak jedinečné spojení surovin a chutí… Už brzy budeme moct v tomto bistru ochutnat velmi zajímavé speciality – low carb kopečkovou zmrzlinu a dokonce i sushi! A to v rámci jedinečného valentýnského menu, které nás v tomto bistru čeká právě 14. 2. Pozor, rezervace nutná! Víc info v následujícím článku…
Pokud se stravujete v režimu low carb tak jistě víte, že na některé věci, které obsahují vysoký podíl sacharidů, si můžeme nechat zajít chuť… Patří mezi to běžné sladkosti, zmrzlina, klasické pečivo, ale i těstoviny, nebo rýže… Existují ovšem alternativy, kterými lze cukry, nebo dokonce celá tato jídla nahradit.
Sladit se dá povolenými sladidly – třeba stévií, xylitolem, čekankovým sirupem… Ovšem, je nutné brát v potaz, že třeba při vaření se tato sladidla chovají jinak. Zkrátka, vyrobit sladkou low carb specialitu bez cukru, ale aby chutnala sladce, rozhodně není jen tak… Ovšem, pro Lindu z bistra Zdravě, chutně…LOW CARB to není překážkou!
Linda peče pod svou značkou Low Carb Cakes by Linn dokonalé low carb dorty a dezerty, které chutnají přímo božsky! A neuvěříte, že neobsahují cukr.;)
Další výzvou pro Lindu byla právě kopečková low  carb zmrzlina, kterou zatím nikdo nenabízí. I zde je nutné počítat s tím, že sladidla mohou vytvořit jinou strukturu při zmrznutí… Lindě se ovšem LC zmrzlina povedla, má ji vyladěnou k dokonalosti – od Valentýna se na ni budeme moc těšit ve stále nabídce právě v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB, a to nejspíš jako jediní v republice!
Právě na Valentýna budete mít možnost vůbec poprvé tuto speciální low carb zmrzlinu ochutnat, a to v rámci VALENTÝNSKÉHO LOW CARB MENU!Toto menu se bude podávat pouze jeden jediný den, samozřejmě 14. února, v čase od 11. do 19. hodiny. Rezervace tedy bude rozhodně nutná!
Kromě zmrzlinového poháru vás čekají i další výjimečné speciality – třeba low carb sushi!
Klasická rýže, kterou běžně sushi obsahuje, totiž při LC stravě povolená není, ale dá se zajímavě a chutně nahradit. Čím? Třeba rýží květákovou, která je velmi dobrá a k nerozeznání od rýže obyčejné.
Coby hlavní chod je k výběru buď kachní prso sous vide, nebo halibut na restovaném chřestu.
Zní to skvěle, že? A věřte – po takovém menu, i s dezertem, vám rozhodně těžko nebude.
Udělejte si rezervaci, stojí to vážně za to!
Bistro Zdravě, chutně…LOW CARB najdete v centru Brna na Zámečnické 3.

ODKAZ: ZDRAVĚ, CHUTNĚ…LOW CARB / instagram
ODKAZ: ZDRAVĚ, CHUTNĚ…LOW CARB / facebook