Užijte si chřestovou sezónu – dopřejte si ten nejlepší chřest, Chřest z Moravy!
Květen každoročně znamená mimo jiné i to, že si můžete vychutnat chřestové speciality – s naším, českým chřestem. Kdo jej jednou zkusil tak mi dá jistě za pravdu, že je opravdu kvalitou někde jinde, než chřest z dovozu, dostupný během roku v supermarketech.
Proto – užijte si chřestovou sezónu a dopřejte si ten nejlepší chřest, který roste jen kousek od Brna! Jedná se o Chřest z Moravy – je v BIO kvalitě a pozor, letos tu vypěstovali i chřest fialový, který jinde v ČR není! Vyzkoušejte – Chřest z Moravy si můžete objednat přes Rohlik.cz.
Inspirujte se i v mém článku…
Také patříte k milovníkům chřestu? Já jednoznačně ano – a právě chřest si dopřávám nejraději samozřejmě ten náš, český. Ten roste pouze v omezenou dobu, která vrcholí právě nyní, během května. Proto, dejte si i vy náš vynikající chřest! Kde jej seženete?
Jak už jsem vám zde doporučila i loni, ochutnejte vynikající Chřest z Moravy, který pěstují na políčku v Hraběticích nedaleko Brna!
Mimochodem, zajímavostí je, že právě oni jako jediní v České republice pěstují chřest v BIO kvalitě!
Věřte, že právě ta BIO kvalita je na tomto chřestu chuťově poznat, je skutečně vynikající. Klidně si ho můžete dát i syrový, nevařený, je šťavnatý, moc dobrý!
Skutečně neplatí, že chřest je nutné povařit. Naopak, jeho výborná chuť vynikne třeba i v salátech!
Ovšem, stále nejoblíbenější a zažitá příprava chřestu je povařením – chřest stačí lehce podusit ve vodě, do které přidáme ideálně 2 pol. lžíce cukru, 2 pol. lžíce soli a stejné množství jablečného octa. Podává se pak s máslem, posypaný parmezánem, nebo i s vyhlášenou holandskou omáčkou.
Pokud si rádi vychutnáte ten nejlepší chřest, objednejte si právě Chřest z Moravy – mají ho na Rohlik.cz!
Majitelé Chřestové farmy Chřest z Moravy jsou jedni z největších moravských pěstitelů, chřest pěstují již od roku 2015!
Na chřestovou farmu Chřest z Moravy jsem se letos opět zajela podívat, chřestová políčka jsou opět plná chřestových výhonků.
Chřest se ručně sbírá, následně se třídí, myje, seřezává do stejné délky, váží se a balí.
POZOR – letos tu vypěstovali také ne tolik známý chřest fialový – ten je u nás téměř raritou, jiní pěstitelé v ČR ho nemají! Určitě ho ochutnejte také!
Chřest fialový je chutí výraznější a právě tento druh chřestu chutná skutečně nejlépe syrový, je křupavý, s intenzivní chutí.
Objednejte si Chřest z Moravy! A vychutnejte si chřestovou sezónu na plno! Mimo to, vždy je fajn podpořit i naše lokální, regionální pěstitele, farmáře a dodavatele, že? :)
Rodinnou chřestovou farmu Chřest z Moravy najdete v Hraběticích. Po předchozí domluvě je možné chřest z pole nakoupit i přímo zde – využijte kontakt na webu, viz odkaz níže.
ODKAZ: CHŘEST Z MORAVY / web
ODKAZ: CHŘEST Z MORAVY / facebook
ODKAZ: CHŘEST Z MORAVY / instagram