Tipy – nejlepší produkty pro voděoodolný make-up!

Horké letní počasí, vodní radovánky & bezchybný make-up – říkáte si, že se něco takového naprosto neslučuje, že? Ale opak je pravdou, chce to jen vybrat vhodné produkty, které odolají vlhkosti, potu a slunečnímu záření. Ve své recenzi vám doporučím takové, které sama používám a mám s nimi skvělé zkušenosti!

Během léta dostává naše pokožka mnohem více „zabrat“, než jindy během roku. Horké a slunečné letní počasí, větší míra pocení, ale i koupání, plavání…nic z toho pleti obecně moc neprospívá a upřímně, udělat si během léta hezký make-up, který drží, nerozmazává se, nestéká…není úplně snadné. Ovšem – jde to, ale chce to vybrat vhodné produkty!

Obecně je určitě lepší používat během léta lehčí produkty, místo klasického make-upu vsaďte raději na dobrý BB krém. Nezapomínejte na podkladový krém s dostatečným SPF faktorem!
Myslete také na to, že se pleť v horkém počasí mnohem více potí – proto vybírejte produkty, které jsou voděodolné! A mimochodem, oceníte je i při koupání! :)

Dám vám svoje tipy & triky na to nejlepší voděodolné líčení a doporučím takové produkty, které sama používám a jsem s nimi více než spokojená.

Místo make-upu používám během léta jen lehčí BB krém, ale s dostatečným krytím. Za mě absolutně „best of“ na trhu je Missha M Perfect Cover. Korejská kosmetika Missha je obecně skvělá, ale tento BB krém je z jejich portfolia produktů tím NEJ!

Tento BB krém sice není úplně voděodolný, ale mám zkušenost, že vydrží krásný během celého dne. Pleť barevně sjednotí, zakryje drobné nedostatky, a to hlavní – má SPF 42, což je už vysoká ochrana! Skvělá je i široká škála barevných odstínů na výběr (mnohé BB krémy bývají jen ve 2, max. 3  barevných verzích).

Pokud potřebuje, aby vaše líčení vydrželo i vlhkost, pot a pár kapek vody, doporučuji použít voděodolný fixační pudr. Já ho používám právě přes výše uvedený BB krém. Super je Gosh Waterproof Setting Powder. Je lehounký, transparentní, pleť nezatěžuje. Fixuje make-up a zvyšuje jeho odolnosti proti vlhkosti.

Jste zvyklé používat make-up, ideálně s vysokou krycí schopností?  Za mě ten nejlepší voděodolný make-up je Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place. Na tento make-up je opravdu spoleh! Má vyšší krycí schopnosti, na pleti není tak znatelný, odolá vlhkosti, potu, teplu… Skvěle drží, nestéká… Používám ho i na líčení nevěst, které mají svatbu v horkém letním počasí venku. Super je i obrovská škála barevných odstínů na výběr.

Na léto vám určitě doporučuji používat i voděodolnou řasenku. Oční víčka se během horkého počasí daleko více potí, obyčejná řasenka se tak může rozpíjet a udělá vám nehezké šmouhy. Za mě jsou nejlepší řasenky ty od značky Pupa! Pupa má i jednu vyloženě voděodolnou, Pupa Vamp! Waterproof. Vykouzlí vám božsky husté, dokonale obarvené řasy! Řasenka se nerozmazává – mám ji vyzkoušenou i na plavání v bazénu. ;)

Líčíte si výrazně i oči, používáte oční stíny a hlavně, oční linky? Právě oční linky na léto rozhodně pořiďte ve voděodolné verzi. Výborné voděodolné oční linky má značka Artdeco – Soft Liner Waterproof. Jsou boží i pro kouřové líčení očí! A dostupné opět i ve více barvách.

Velmi dobré zkušenosti mám i s linkami ve fixe Dermacol Black Sensation Precise Black. Sice nejsou vhodné třeba na vodní sporty, ale jen na běžné nošení – a to i v létě, kdy se víčka více potí, jsou skvělé, opravdu drží a neobtiskují se. Fajn je i jejich cena.

Výše uvedené produkty koupíte na Notinu.