Tip na tuto sobotu – ve Znojmě budou Znojemské pivní slavnosti!

Nemáte plány na tento víkend, konkrétně na sobotu? Mám pro vás super tip na výlet! Ve Znojmě se totiž bude konat akce, která rozhodně stojí za pozornost – Znojemské pivní slavnosti! A pozor, na své si tu přijdou nejen milovníci dobrého piva – návštěvníky potěší i pestrý kulturní program s hvězdnými jmény.

Venku ideální doba na výlety – třeba právě za kulturou, dobrým jídlem a pitím! A pokud hledáte inspiraci, kam se vydat, třeba i tento víkend, rozhodně si přečtěte můj článek, mám pro vás totiž jeden super tip! V mém milovaném Znojmě totiž bude fajn akce – Znojemské pivní slavnosti. Budou se zde konat v sobotu 9. června a návštěvníci se mají rozhodně na co těšit!

Město Znojmo proslulé vínem 9. června ukáže svou druhou tvář a stane se městem piva! Znojmo totiž rozhodně není „jenom“ městem, které je proslulé vinařstvím a dobrým vínem, ale na své si tu přijdou i ti, kdo mají rádi zlatavý mok – pivo! 

Letos 9. června se ve Znojmě bude konat již 4. ročník mimořádně oblíbené akce – Znojemské pivní slavnosti, které pořádá Znojemská Beseda. A pozor – nebude se tu jenom pít pivo, ale hosty potěší jistě i skvělý program!

Znojemská Beseda si i v letošním roce připravila kulturní program nabitý hvězdnými jmény! Horní náměstí rozezní kapely Kohout plaší smrt, Alkehol, Visací zámek a Mandrage. Na Václavském náměstí se pak představí Vypuštěné koupaliště, Zoči Voči, Cocotte minute nebo znojemští Páni kluci.

Celým dnem návštěvníky na obou scénách provede osvědčený matador Tomáš Kraus.

Pivní slavnosti budou v letošním roce poprvé jen o pivech ze Znojemska. Ochutnat bude možné piva z pivovarů Znojemský městský pivovar, Zlatý Josef, Šnek, Dráteník, hasičský pivovar Bítov a Hnanice.

„Jsme velmi potěšeni, že jsme se s našim pivovarem mohli stát generálními partnery. Znojemské pivo tak bude možné ochutnat ve stáncích na Horním a Václavském náměstí. Na Horním náměstí navíc vznikne i oblíbená pivní hospoda, zde bude na čepu také Znojemské pivo. Připraveno máme několik druhů, přesněji 10°, 11°filtrovanou i nefiltrovanou, 12°, černou 10°, 14°a připravili jsme si i letní speciál,“ představuje nabídku ředitel Znojemského městského pivovaru Miroslav Harašta.

Ostatní menší pivovary pak bude možné ochutnat na ulici Přemyslovců. Celkem na milovníky chmelu čeká na 20 druhů pivních speciálů.

Více informací a podrobný program naleznete na webu Znojemské Besedy a na facebookové události Pivní slavnosti Znojmo 2018.

Tak co říkáte? Z Brna do Znojma jen kousek – a taková skvělá akce, věřím, stojí za výlet. ;)