Gastro TIP: na nejlepší tapas & pintxos do Barrio Gotico Cafe!

Dnes mám pro vás další článek zaměřený na vynikající jídlo! Chci vás totiž pozvat do skvělé restaurace, která přímo vybízí pro dokonalý, letní, „gastro výlet“! Dáte si tady totiž takové dobroty, jako nikde jinde – a co víc, je tu přímo kouzelná zahrádka! O jakou restauraci se jedná? Přece o Barrio Gotico Cafe v Kurdějově! Mají tu ty nejlepší španělské tapas & pintxos – přesvědčím vás v mém článku! ;)

Restauraci Barrio Gotico Cafe jsem si zamilovala v podstatě okamžitě, už při mé první návštěvě. Mám ráda místa, která mají svoje charakteristické a nezaměnitelné kouzlo, díky kterému se rádi vracíte. Přesně tak na mě působilo právě i Barrio Gotico Cafe v Kurdějově.

Restaurace je sama o sobě krásná, stylová, dýchá tu na vás kousek historie, španělské kultury – mimochodem, právě španělské gastronomie je tím, co tu můžete v první řadě ochutnat. A nutno hned v úvodu dodat, vaří tu opravdu božsky – což mi všichni, kdo tu také byli, okamžitě potvrdili. :)

Koncept restaurace je inspirován Španělskem, respektive Barcelonou, kdy Barrio Gotico je jedna z nejstarších čtvrtí v Barceloně a “Cafe” – jsou převážně v Barceloně označovány gastronomické podniky.

A co si v této restauraci dáte? Koncept jídel na jídelním lístku je inspirovaný jednak českou – moravskou, ale pak i španělskou kuchyní. Zajímavostí také je, že každý týden se připravuje nový jídelní lístek – a vždy je kladen velký důraz na aktuální sezónnost surovin.

Vyhlášená jsou tu i jejich “PRKNA” – na kterých najdete tapas & pintxos, tedy pestrou nabídku malých porcí jídel – právě tapas je tradičním španělským občerstvením.

Tapas (malé předkrmy v mističkách) – to jsou stále nové chutě a kombinace – například: černá čočka beluga s chorizem, domací cibulová marmeláda a zauzené kachní prso, domácí sušená rajčata, houbový kuba a kachní žaludky, kuskus s trhaným slepičím masem s lanýžovou majonézou a kořenovou zeleninou, ale i typické španělské tapas, jako jsou tortilla de patatas, croquetas s omáčkou z pečených paprik, sušená šunka jamón serrano, olivy naložené v bylinkách atd.

Pintxos, další specialita, kterou můžete v Barrio Gotico Cafe ochutnat, jsou zase malá jídla na rozpečených bagetkách – ty tu mají vynikající, máslové (ale jsou schopni vám připravit i bezlepkovou verzi).
Mezi nejoblíbenější pintxos tu určitě patří domácí cibulová marmeláda se zauzeným kachním prsem, které si připravují ve zdejší udírně, dále creme fraiche s marinovaným lososem v úpravě gravlax, hovězí tartar s parmezánem, grilovaná zelenina s chorizem, domací kachní paštika se švestkou…

Pro skupiny tu rádi připraví jejich vyhlášená PRKNA plná právě tapas & pintxos – hosté tak mají skvělou šanci ochutnat co nejvíce malých jídel. K prknům vždy dostanete domácí pečivo, které si každé ráno připravují – kváskový žitný chléb, máslové stříhanky se sezamem a kmínem, domácí focacciu.

Zkrátka, pokud rádi ochutnáváte výjimečná a pestrá jídla, inspirovaná chutí dálek, tapas jsou prás rozhodně tím pravým. :) Máte skvělou šanci vyzkoušet více jídel zároveň a věřte, budou vám výborně chutnat. :)

Jak jsem už napsala v úvodu, Barrio Gotico Cafe má nádhernou zahrádku s kapacitou 50 osob, kde si všechny místní dobroty můžete vychutnat. Na zahrádce si užijete skvělou letní atmosféru a s tak vynikajícím jídlem se i tady budete cítit jako na dovolené – třeba ve slunném Španělsku! A výhled na kostel Sv. Jana Křtitele, ze 14. století, dokonalou pohodu jen umocňuje. ;)

Zahrádka, plná domácích bylinek, je zastíněna baldachýny a z jedné části je i osvěžující mlžná brána, která v teplých letních dnech přijemně osvěží

Pokud hledáte tip, kam si zajet třeba na výborný víkendový oběd, večeři, zkuste to právě do Barrio Gotico Cafe. Uvidíte, že nebudete litovat… :)

P.S. Sdílejte své fotky s jídly, prkny z Barrio Gotico Cafe na svých účtech na FB a IG!  #barriogoticocafe @barriogoticocafe

Barrio Gotico Cafe najdete v Kurdějově 137.

ODKAZ: BARRIO GOTICO CAFE / web
ODKAZ: BARRIO GOTICO CAFE / facebook