TIP – chirurgické profesionální roušky nově v nabídce eshopu IvaDekor

Téma, které je poslední dobou více než aktuální – roušky. Bohužel rychlý sled událostí poslední doby zcela změnil naše současné životy a jednou z věcí, bez které se nově nyní neobejdeme, pokud chceme jít ven, je právě rouška. A tak doslova celá naše země začala roušky shánět, kupovat, šít. O roušky je stále velký zájem, ale není rouška jako rouška. Proto vám chci dnes na jedny „profesionální“ dát tip. Šijí je pro eshop IvaDekor. Jsou to profesionální dvouvrstvé chirurgické roušky, které se dříve používaly běžně na operačních sálech, a někde se používají dodnes. Jsou za symbolickou cenu a dají se stále objednávat. ;) Víc informací v následujícím článku.

Ještě před měsícem by nás mnohé asi ani nenapadlo, že právě rouška se stane nutností, bez které se nesmíme pohybovat na veřejnosti. Nařízení nosit na veřejnosti ústenky ale musíme brát vážně a hlavně, musíme ho respektovat, nejen proto, že je to nařízení, ale především proto, že má skutečně smysl.

Důvod asi víme všichni – rouška nás sice přímo nechrání před tím, abychom nedostali koronavir, ale jejím nošením chráníme ostatní lidi (naše rouška dokáže zachytit velkou část virů například při kýchnutí…). Rouška nepochytá viry, ale kapénky, pomocí kterých se viry šíří. Proto, když budeme nosit roušky všichni, chráníme se vzájemně. Určitě jste sami na inernetu zaregistrovali – “moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě”.

Rouškaje totiž to jediné, co nás a naše okolí z velké části ochrání před přímou kapénkovou nákazou. Jak jistě víte, koronavirus se šíří pomocí kapének, a napadá dýchací cesty. Když pomineme velmi důležitou pasivní ochranu, tedy ochranu před nákazou od druhých, mnohem větší význam má rouška jako aktivní ochrana a prevence před nakažením druhých. Jak vědci zjistili, infikovaný člověk nemá v prvních dnech nemoci žádné příznaky, a přitom je právě na počátku nemoci nejvíce infekční.

A právě v tomto období má rouška, jako preventivní opatření, mimořádný význam. Její nošení či nenošení rozhoduje o počtu dalších nakažených. A jak víte, pro seniory nad 60 let může mít tato nákaza fatální následky.

Chirurgická rouška, o které je tu řeč, se dříve používala a někde ještě stále používá, na chirurgických sálech a ambulancích. Oproti obyčejným jednovrstvým rouškám je tato vyrobena ze dvou vrstev 100% bavlněné tkaniny. Dvě vrstvy tkaniny a vzduchová vrstva mezi nimi totiž násobně zvyšují ochranu před proniknutím kapének dovnitř i ven, aniž by byl zásadním způsobem omezen přísun vzduchu, potřebný pro pohodlné dýchání. Toto je u mnoha respirátorů velký problém.

Chirurgické profesionální roušky nabízí na eshopu IvaDekor – pod tímto odkazem.

Ekonomicky je rouška nejefektivnější řešení, protože se dá používat opakovaně. Stačí ji vyprat na více než 60°C a pořádně vyžehlit. Údržbou se její účinnost nijak neztrácí. Navíc bavlna je přírodní materiál a ústenky tedy po opotřebení nijak nezatíží naše životní prostředí.

Navíc – je to i ekologické řešení, tento typ roušek na opětovné použití nezatěžuje životní prostředí, jako roušky jednorázové.

Tip – roušku si můžete navíc i ozdobit, třeba fixami na textil ;)

Takže – myslím, že super tip – mrkněte na eshop, kde můžete rovnou i objednat. :)