Thajsko v Brně!

Život v Brně s nádechem exotiky? Jasně, proč ne! Pokud totiž dáváte přednost kosmopolitnímu stylu života, rozhodně to neznamená, že i když žijete v moravské metropoli, musíte akceptovat pouzou českou a hlavně brněnskou kulturu:)

Píšu tedy za sebe – a já věřím, že se se mnou mnoho z Vás ztotožní. Miluju cestování, cizí kultury, nové lidi, exotické jídlo, zvyklosti… Zkrátka, je to pro mě nesmírně inspirativní a opravdu to rozšiřuje moje obzory. Jenže – cestování a poznávání všeho toho nového si mohu dovolit ne tak často, jak bych skutečně chtěla. Mám závazky, rodinu, práci a také – cestování do exotických destinací je finančně opravdu náročné.

Proto vždy ocením, když mohu trochu té „exotiky“ zažít i doma, ve svém bydlišti – v Brně. Proto jsem se rozhodla, že Vás budu formou těchto článků informovat o tom, jak žít kosmopolitně i v Brně. A cestovat – třeba do exotických restaurací, nebo na další místa, která Vám budou cizí destinace blízce připomínat. Dnes je řada na THAJSKU! Thajsku – v Brně:)

Upřímně? V Thajsku jsem nikdy nebyla:) Ale moc mě to tam láká a věřím, že se tam jednou podívám. Jejich kultura a zvyky mě ale opravdu zajímají – a taky, opravdu miluji thajskou kuchyni, tu znám skvěle:) Proto jsem pro Vás vypsala taková místa, která mají s Thajskem něco společného – a jsou v Brně:)

Začnu thajskými restauracemi.

Bohužel – hned na úvod, thajských restaurací v Brně moc není. Alespoň já vím jen o dvou – jednou z nich je SABAIDY na Třídě kap. Jaroše 29. Vaří tu ovšem velmi dobře – rodilí Thajci a Vy tak můžete ochutnat některá z tradičních thajských jídel. Já miluju nejvíc zelené kari, nebo kuřecí špíz s omáčkou Saté Kai.

Druhá thajská restaurace, o které vím, je v prostorách Semilasa. Jmenuje se PAD THAI a opět si tu pochutnáte!

page3-img3

Pokud ovšem dáte přednost doma uvařeným thajským specialitám – tak i v Brně není problém sehnat všechny potřebné suroviny. Já osobně pro ně jezdím do tržniče na Olomoucké – v místních obchůdcích s potravinami koupíte vše potřebné – a za pár korun. Nechybí tu bylinky potřebné pro thajskou kuchyni – koriandr, thajská bazalka, citronová trává… Ale také kvalitní rýže, kokosové mléko, kari pasty. Všechno je tu oproti běžným obchodním sítím skutečně levné.

Naučit se ale správně vařit thajské dobroty není jen tak – když nevíte, jak na to:) Já sama jsem absolvovala kurz vaření thajských specialit ve škole vaření Divoká vařečka. Můžete si tu vybrat opravdu ze široké nabídky mnoha kurzů zaměřených na nejrůznější jídla. Rozhodně dopouručuji! Více – ZDE.

Mimochodem – můj starší článek o thajském jídle v Brně si můžete přečíst na blogu ZDE.

V neposlední řadě Vám musím napsat o thajských masážích, které jsou už poměrně známé a těší se čím dál větší oblibě. I díky tomu najdete center nabízejících thajské masáže v Brně spoustu, ovšem, ne všechny Vám poskytnou skvělé služby. Já osobně už několik let chodím do centra thajských masáží Tawan na Šilingrově náměstí – v budově hotelu Barceló Brno Palace. Pracují tu velmi šikovné Thaječky a kdo tu byl, byl opravdu nadšený, stejně, jako já. V nabídce je celá řada masáží – já nedám dopustit na „kombi“ – která v sobě spojuje klasickou thajskou masáž s tou olejovou.

121_3_cokoladova-masaz-hot-chocolate-60min