SportAnalytik

Nedávno jsem narazila na moc zajímavý projekt, který mě – jako mámu dvou dětí, zaujal. Jmenuje se SPORTANALYTIK a jedná se o určitou formu „testování“ Vašeho dítěte profesionály a odborníky z oblasti sportu na jeho vrozený talent a sportovní předpoklady.

ImgPanel3

 

V podstatě hned, když se nám děti narodily, jsem měli oba s manželem jasno – chceme, aby se věnovaly nějakému sportu. S tím, jak oba synové rostou, jsme se snažili odhalit, na co by asi tak mohli mít talent:) Jenže, to není jen tak:) Mladší syn (2 roky) zatím moc sportovního ducha nevykazuje…má asi ale ještě čas. Za to starší syn (5 let) je sportovní nadšenec do všeho – baví ho všechny sporty a všechny rád vyzkouší. A tak jsme se dostali k otázce, jakému sportu by se měl syn začít pořádně věnovat.

Ve školce nám doporučili právě projekt SportAnalytik, který rozhodně stojí za pozornost. A co vlastně SportAnalytik je?

1920160_601699793257676_867574014_n

SportAnalytik je program určený dětem mezi 5-15 roky, který formou jednoduchého testu rozpozná jejich sportovní předpoklady a doporučí jim ten pravý sport.

Na úvodním sportovní dnu nejprve pomocí osmi disciplín lektoři, odborníci a profesionální sportovci odhalují fyzické dispozice dětí jako je rychlost, hbitost, výbušnost, nebo vytrvalost.

10427672_834588259968827_1014138278283801562_n

Zjištěné výkony vyhodnocují individuálně za každé dítě a poté je porovnávají s nároky jednotlivých sportů.

Výsledkem je identifikace sportovního talentu každého dítěte a na míru sestavené doporučení vhodných sportů (včetně kontaktů na oddíly v okolí).

Tato metoda byla vyvinuta v Kanadě pro Olympijské hry ve Vancouveru, ověřena na více než 100 000 zapojených dětech a vylepšena ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu UK. Know-how SportAnalytik nyní využívá například Český Olympijský Výbor pro celonárodní program Sazka Olympijský víceboj.

Posláním SportAnalytiku není selektovat profesionální sportovce, ale přinášet každému dítěti radost z objeveného sportovního nadání.

V Brně můžete své dítě přihlásit – termín je 7. června a stále jsou k dispozici volná místa. Pro naše čtenáře navíc máme skvělou nabídku a slevu – při zadání kódu „coolbrnoblog“ do registračního formuláře (políčko promo kód) se Vám cena sníží o 100,- Kč :)

Registrace – ZDE.

ODKAZ: SPORTANALYTIK/web

ODKAZ: SPORTANALYTIK/facebook

zdroj fotek: facebook SportAnalytik