Skvělá domácí zmrzlina

Máme pro Vás další se super ověřených receptů – tentokrát na zmrzlinu, když je to léto:)

Tak hurá do toho, nic na tom není!

icec2

Budete potřebovat:

Vanilku, nebo vanilkové aroma 1 ks
Kakao 4 lžíce, čokoládu
Jahody 10 ks
Salko 600 ml
Smetana ke šlehání 600 ml

Nejdřív si uděláme tzv. základ na zmrzlinu:

Dáme Salko do mísy a přidáme smetanu, směs rozmixujeme, aby se pěkně spojila. Měla by být polotuhá. Po přidání dalších surovin by směs měla být tuhá úplně. Celé to můžete ještě přisladit, dle Vaší vlastní chuti. Ale pozor, Salko je samo o sobě dost sladké! Základ je hotový, teď už začneme dělat zmrzlinu podle druhů.

ice3

Čokoládová:

Do základu přidáme kakako a můžeme i čokoládu – buď ji nastrouháme – tak vznikne „stracciatella“, nebo čokoládu rozpustíme ve vodní lázni – a přidáme do základu. Celou směs znovu mícháme (nejlépe mixérem), aby byla tuhá.

Jahodová:

Do základu přidáme rozmixované jahody, opět celou směs promícháme, rozmixujeme, do tuhosti.

Vanilková:

Do základu přidáme vanilku, nebo vanilkové aroma. Můžeme přidat i vanilkový jogurt, nebo tvaroh. Dá zmrzlině zase úpně jinou chuť. Vše opět zpracujeme mixérem do co nejtužší konzistence.

Směs dáme do nejlépe uzavíratelné nádoby. Skladujeme v mrazáku, ideálně do druhého dne.

Zmrzlinu můžeme dochutit, ozdobit – nápadů můžete mít nespočet:) Super je třeba toping z čokolády, barevné posypy, oříšky, čerstvé ovoce, nebo karamel!