Sálové lekce ve sportovně – relaxačním centru Fit 4 All!

Plavková sezóna je tu co nevidět, takže, holky (a nejen Vy:), chce to zmobilizovat všechny síly a zabrat!:) Ať vypadáme k světu! Jak? No jasně, cvičením, jinak to asi moc nepůjde…:)

Dnes mám pro Vás tip na celou řadu zajímavých aktivit, které nabízí sportovně – relaxační centrum Fit 4 All, kam chodím už půl roku cvičit. Já se tedy dala na cvičení ve fitku, ale pokud dáváte přednost raději sálovým, skupinovým lekcím, tak i pro Vás je tu připravena opravdu široká nabídka mnoha aktivit:) A věřím, že si určitě to svoje najdete:)

fit4

Já mám zkušenosti s několika typy sálových aktivit. Miluji yogu, power yogu, pilates… Za to aerobním cvičením jsem zatím ještě nepřišla na chuť, ale co není, může ještě být:)

Ve Fit 4 All najdete opravdu vše, na co si jen vzpomenete. A o skupinových aktivitách, kterým se tu můžete věnovat, bych Vám tu dnes chtěla napsat.

Pokud dáváte stejně, jako já, více přednost spíše klidnějším aktivitám, protažení a posílení celého těla, tak pro Vás jsou tu lekce power yogy, nebo pilates, kdy se uvolníte, zpevníte… Ideální také pro odstranění bolestí zad.

fit3

Zajímavé a doposud ještě ne tolik známé, jsou lekce yogalates, což je metoda cvičení z kategorie body and mind lekcí kombinující prvky pilates a jogy. Je vhodná pro každého bez rozdílu věku či pohlaví. Tento systém cvičení efektivně působí na funkční anatomii pohybového aparátu – především břišní a zádové svaly a správné držení těla. Zvyšuje vytrvalost, sílu, ohebnost a koncentraci. Zlepšuje držení těla, psychickou i fyzickou rovnováhu a vitalitu. Správně a pravidelně prováděné cvičení pomáhá od bolesti zad a svalových dysbalancí.

fit1

Trápí Vás bolest zad? Tak právě pro Vás jsou tu připravené speciální lekce „Zdravá záda“ věnované právě zádům a problémům s nimi. Lekce jsou zaměřené na odstranění bolestí zad a krční páteře, protažení zkrácených a posílení oslabených svalů s využitím overballů, gymballů, bosu a dalších pomůcek, které zajistí, že cvičení nebude nudné a pomůže Vám zbavit se problémů s pohybovým aparátem.

zdrava_zada

Velmi zajímavé je cvičení zvané „SM systém“ – sama jsem již měla možnost vyzkoušet a i když to možná vypadá na první pohled snadně, je to poměrně náročné. Opět určené proti bolestem zad, pro stabilizaci a mobilizaci páteře. Speciální cvičení s elastickým lanem. Rehabilitační metoda MUDr. Richarda Smíška. Léčba a prevence bolesti zad u osob s výhřezem ploténky a skoliózou. SM systém integruje posilování, protahování a nácvik koordinace pohybu. Cvičení je vhodné pro všechny věkové skupiny.

Pro klienty s bolestmi pohybového aparátu jsou tu pak určené lekce „Pilates rehab“ – kurz pilates rehab obsahuje cviky modifikované na základě diagnostiky klientů, v kurzu se lektor zaměří na časté chyby a jejich korekce. Výhodou kurzu je postupná výuka, lekce na sebe metodicky navazují.

4v6b2173

Velmi efektní cvičení pro celkové zpevnění těla a posílení svalů je „Bosu Core“. Lekce s využitím oblíbené balanční pomůcky BOSU zaměřená na aktivaci hlubokých svalů středu těla (břišní, zádové), ale rovněž na intenzivní posílení všech dalších problematických partií (stehna, hýždě, paže).

4v6b0570

Další cvičení s využitím balanční pomůcky „bosu“ je „Bosu Complete“. Jedná se o dynamické “spalovací” lekce s využitím BOSU, díky které jsou efektivně zapojeny a posíleny všechny problematické partie, včetně hlubokých svalů břicha a zad.

4v6b0560

Pokud hledáte vhodné cvičení, kde si i bez složitých choreografií dáte „pořádně do těla“, vyzkoušejte „Total body“. Jde o posilovací lekci kombinující „spalovací trénink“ a formování svalů celého těla s využitím zátěží a posilovacích pomůcek: stepy, činky, expandery, body bar – posilovací tyče, atd.

Jednoduchý a efektivní trénink  – to je „Funkční trénink“. Dynamický kruhový trénink využívající pomůcek TRX, BOSU, POWER BAG, FLEXI BAR, činky, lapy, švihadla, boxovací pytel, posilovací tyče a další vás rychle dostane do formy! Intenzivní lekce kombinující prvky různých sportovních tréninků (kondiční box, atletika, gymnastika) pro rychlé získání kondice, maximum spálených kalorií, zlepšení silové vytrvalosti a obratnosti.

4v6b2108

Nemáte čas na hodinové lekce a přesto se chcete hýbat? Tak přesně pro Vás je určené cvičení „Express lekce“. EXPRESS LEKCE jsou 30 minutové lekce zaměřené na trénink problematických partií, kterými jsou hýždě a břišní svalstvo.

4v6b0600

Moc mě zaujalo cvičení „Metabolic training“, které je ideální pro rychlé a efektní spalování. Intervalový trénink střídá kardio zátěž s posilováním v dokonalém technickém provedení. Využívá speciálních a přitom jednoduchých nejmodernějších technik pro zvyšování intenzity i s malou zátěží. Vyčerpáte svaly a tak Vaše tělo bude spalovat ještě dlouho po lekci.

4v6b0458

Alternativou je pak cvičení „Hubni a tvaruj“ – lekce hubni a tvaruj je sloučení těchto částí – jak cardio, tak posilování.
Zhubni a tvaruj – je spalovací lekce s jasným cílem: zahodit přebytečná kila a celkově na sobě zapracovat!

4v6b2027

I milovníci aerobních cvičení si tu „to svoje“ najdou – ideální volbou je „Step aerobic choreo“. Step aerobik choreo je výborný na redukci váhy, zvyšuje celkovou fyzickou kondici a pomáhá tvarovat celé tělo (zejména nohy a hýždě). Jedná se o velmi efektivní aerobní aktivitu, při níž můžete velmi rychle zhubnout. Navíc Vám cvičení vyplaví velké množství endorfinů, které vám zajistí psychickou pohodu a zbaví Vás stresu.

Ve Fit 4 All je také široká nabídka „Indoor walking“ cvičení – můžete si vybrat z nabídky zle náročnosti jednotlivých lekcí.

4v6b0433

Zkrátka, věřím, že ve sportovně – relaxačním centru Fit 4 All si vyberou všichni to, co je baví a co bude vyhovovat. Tak, jako já:) Důležité je se překonat a začít. Pak už to půjde samo…uvidíte:)

Přesný rozvrh sálových lekcí ve Fit 4 All si můžete prohlédnout ZDE.

ODKAZ: SPORTOVNĚ – RELAXAČNÍ FIT 4 ALL/web
ODKAZ: SPORTOVNĚ – RELAXAČNÍ FIT 4 ALL/facebook