Reportáž – ve výrobně zmrzliny cukrárny Arctica Gelato
Určitě už všichni víte, že máme v centru Brna, konkrétně na Orlí 4 od loňského května otevřenou opravdu výjimečnou cukrárnu & zmrzlinárnu – Arctica Gelato! Kdo z vás jejich zmrzlinu ochutnal, dám mi jistě za pravdu – je absolutně skvělá! Zmrzlinu si v Arctica Gelato sami vyrábí, a to každý den, aby byla čerstvá a v co nejlepší kvalitě! Každý den můžete vybírat z více než 22 druhů zmrzlin!
Měla jsem tu možnost nahlédnou brzy ráno přímo do výroby – viděla jsem, jak zmrzlinu připravují, krok za krokem. Po této zkušenosti jsem si jejich zmrzlinu oblíbila ještě víc – vzniká totiž opravdu poctivou prací, z těch nejlepších surovin. Víc v mé následující reportáži…
Troufám si tvrdit, že právě zmrzlina od Arctica Gelato nemá v Brně obdoby. Je opravdu vynikající, chuťově dokonalá a co víc – připravená je poctivě, tradičním způsobem.
Každý den chystají zmrzlináři v Arctica Gelato zmrzlinu čerstvou – výroba zmrzliny zde začíná dokonce už v 6 hodin ráno!
Denně se vyrábí cca 22 druhů zmrzliny, někdy i více. Mezi nabídkou najdou zákazníci každý den oblíbené stálice, ovšem sortiment jednotlivých druhů se také obměňuje, samozřejmě i v návaznosti na sezónu, nebo dostupnost surovin.
Na kvalitu ingrediencí je v Arctica Gelato kladen obzvláště velký důraz, vše se připravuje z těch nejkvalitnějších složek – z mléka, čerstvého ovoce, smetany… Nemusíte se obávat žádných dochucovadel a další zbytečné chemie.
Zmrzlina Arctica Gelato je lákavá sama o sobě už od prvního pohledu, ovšem ta chuť! Opravdu, v Brně snad neznám lepší.
A jak píšu v úvodu, zmrzlinu Arctica Gelato jsem si oblíbila snad i víc, když jsem měla tu možnost vidět, jakým způsobem se připravuje.
Každý druh zmrzliny se vyrábí jednotlivě – ovoce, mléko, smetana, cukr…v případě ovocných sorbetů pak ovoce se rozmixuje nejdříve ve velkém mixéru.
Poté se zatím ještě zcela tekutá rozmixovaná směs naleje do speciálního mrazícího přístroje, který během pár minut tuto směs prudce zchladí a promíchá.
Po chvíli už z tohoto přístroje získáme krémovou zmrzlinovou směs. Ta se ručně speciální zmrzlinářskou špachtlí servíruje do připravené nádoby.
Poté takto připravená zmrzlina putuje ještě na chvíli do mrazícího přístroje, kde více ztuhne – a následně už ji najdete v chladícím pultu zmrzlinárny.
Po přípravě každého z druhů zmrzliny se veškeré přístroje důkladně umyjí a začne se s výrobou nového druhu. Jak píšu, denně jich takto vzniká 22 i více! Celkově má pak Arctica Gelato kolem 60 receptur zmrzlin.
Ovocné zmrzlinové sortbety a také zmrzlina s příchutí belgické čokolády jsou čistě veganské!
V cukrárně Arctica Gelato pak můžete ochutnat i skvělé dezerty, dorty a zákusky – poctivé domácí výroby, připravují se opět přímo zde.
Zastavte se na výbornou zmrzlinu od Arctica Gelato, budete se sem jistě rádi vracet!
Otevírací doba cukrárny Arctica Gelato je každý den od 10:00 do 20:00.
Zmrzlinárnu Arctica Gelato najdete v Brně na Orlí 4.
ODKAZ: ARCTICA GELATO / facebook
ODKAZ: ARCTICA GELATO / instagram