Reportáž: nový simulátor s virtuální realitou v centru Buď Pilot & skvělé tipy na vánoční dárky!

Jak jistě už všichni dobře víte, v Brně, konkrétně na adrese Úvoz 447/120, najdete unikátní centrum leteckých simulátorů Buď Pilot, které – troufám si tvrdit, nemá v celé naší zemi konkurenci! „Proletět“ se tu totiž můžete hned v několika typech letadel, od obřího dopravního Boeingu, až po nadzvukové stíhačky. A věřte, zážitky to jsou nevšední, dokonalé – měla jsem tu možnost zde všechny simulátory otestovat a vždy jsem odcházela plná dojmů. Centrum simulátorů Buď Pilot se ovšem neustále rozrůstá, respektive – přibývají zde velmi zajímavé novinky – nové simulátory! Tím posledním je simulátor s virtuální realitou, který je v mnoha ohledech zcela ojedinělý. Elektrická plošina se 6 nohami nabízí zdvih 60cm a náklony 30°, diky které ucítíte každou zatáčku a stoupání nebo klesání! Tento simulátor jsem byla vyzkoušet a povím vám, bylo to NĚCO! 

Mimochodem, centrum Buď Pilot nabízí i dárkové poukazy – ideální pro kohokoliv na Vánoce! Vybírat můžete buď poukazy volné v určité hodnotě, nebo na konkrétní letadlo.
Víc v mém následujícím článku…

Ač byste to do mě možná neřekli, jsem velkým fanouškem letadel – a už mnoho let se o ně zajímám. I coby velmi aktivní cestovatel mám nalétáno už mnoho tisíc kilometrů a je fakt, že svět kolem létání mě nepřestává fascinovat.

I proto vždy nadšeně přijmu pozvání do centra leteckých simulátorů BUĎ  PILOT, které najdete u nás v Brně, konkrétně na Úvoze 447/120. 

Najdete zde nyní už celkem 6 leteckých simulátorů, ve kterých se můžete “proletět”! A simulátory to jsou dokonalé, věrohodné, naprosto autentické. Zkrátka, buďte si jisti, že když do takového simulátoru usednete a odstartujete, neuvěříte, že nejste ve vzduchu.

Vyzkoušet tu můžete simulátory Boeingu 737MAX a také stíhačky F-16. A to není vše!
Dalšími simulátory jsou pak technicky dokonalé stíhačka F-18 a legendární letoun z 2. světové války jménem SPITFIRE!

Dále tu můžete vyzkoušet unikátní simulátor německé legendární stíhačky Messerschmitt Bf 109.  Na tomto stroji létala největší esa německé říše během 2. světové války a jedná se o nejvíce vyráběný stíhací letou na světě – dohromady jich bylo vyrobeno přes 33 000.  

Mimochodem, stíhací letouny zde mohou létat i společně – v rámci bojových misí! Zajímavostí je zde třeba také program stíhaček F16 a F18 proti sobě!

Zpátky ale k novince – novému simulátoru s virtuální realitou, ten je v centru Buď Pilot v provozu jen měsíc!

Elektrická plošina se 6 nohami nabízí zdvih 60cm a náklony 30°, diky které ucítíte každou zatáčku a stoupání nebo klesání. Pro simulaci vibrací se pak používají speciální reproduktory, které simulují například vysunutí podvozku nebo klapek.

O neomezený výhled z kokpitu se postarají brýle pro virtuální realitu s pořádným rozlišením, takže není problém přečíst jednotilvé budíky v kokpitu ani najít nepřátelské letadlo na obloze. Samozřejmostí je plný 3D obraz.

Tento simulátor jsem v centru Buď Pilot byla také vyzkoušet a povím vám, byl to tak věrohodný zážitek z letu, až jsem z toho měla doslova „husí kůži“. :)

Opravdu, neuvěříte, že nejste přímo ve vzduchu. Díky pohyblivé elektrické plošině a virtuální realitě je to dojem z letu zcela autentický.

V rámci letu si můžete vybrat, zda poletíte civilní vyhlídkový let, nebo i vojenské mise s využitím zbraní.
Zajímavostí je i možnost volby letounu – a to vojenských (vrtulník Mi8, stíhačka F-14 a vrtulové letadlo P-51 Mustang), tak i civilních – vrtulník Eurocopter EC135, stíhačka F/A-18 a vrtulové letadlo Cessna 172.

Zpátky ale k tipům na vánoční dárek – centrum Buď Pilot nabízí i dárkové poukazy, můžete vybrat buď konkrétní letecký program, nebo volný poukaz, kdy si obdarovaný vybere takový program, který ho nejvíc zaujal. 

Mimochodem, poukazy jsou k dostání v zajímavých cenových relací, a to už v od cca 1000,- výše! Jsem si jistá, že poukazem na takový zážitek rozhodně uděláte obrovskou radost!

Poukazy jsou k dostání přímo na webu Buď Pilot, nebo je můžete zakoupit také každý den v cukrárně Cukrové nebe v centru Brna (Orlí 516/20).

Simulátorové centum BUĎ PILOT najdete v Brně, na adrese Úvoz 447/120.

ODKAZ: BUĎ PILOT / web
ODKAZ: BUĎ PILOT / facebook
ODKAZ: BUĎ PILOT / instagram