Recept: Avokádovo-pomerančová salsa s pořádnou dávkou chilli by Kate’s Cuisine

Trápí Vás nějaké to nachlazení, zimní rýmečka, kašílek? Pak vyzkoušejte tento recept, který Vás zaručeně „nakopne“:) Opět pochází od brněnské food blogerky Katky Homolové, která píše blog Kate’s Cuisine, se níž v rámci mé gastronomické sekce spolupracuji. A mimochodem – tento recept je zároveň super tip na silvestrovské originální pohoštění:)

Zima je většinou dost náročná pro naše zdraví a každého z nás občas potrápí nějaké to nachlazení. Určitě to sami znáte:) Je proto dobré dělat pro naši imunitu maximum. Sama jsem určitě zastáncem té přírodní cesty, kdy dávám přednost, vitamínům z ovoce, bylinkám a také zdravým potravinám.

Proto určitě vyzkoušejte i tento recept, který obsahuje spoustu vynikající přírodních „pomocníků“, kteří Vás doslovou „nakopnou“ energií:)

Jedná se o avokádovo-pomerančovou salsu s pořádnou dávkou chilli – tady je postup, hezky „krok za krokem“:)

Na 2 porce budete potřebovat:

1 avokádo ready to eat
1 pomeranč
1 stroužek česneku
1 chilli papričku
hrst listové petržele
2 panáky olivového oleje
šťávu z půlky citrónu
špetku růžové himalajské soli
čerstvě mletý pepř

avokádo1-1024x640

Pomeranč oloupejte a jednotlivé měsíčky pomeranče zbavete slupky. Šťavnatou část poté nakrájejte nadrobno.

avokádo2-1024x640

Chilli papričku nasekejte nadrobno.

avokádo3-1024x640

Avokádo rozkrojte na půl, vyjměte pecku a nožem jej ještě ve slupce rozkrájejte na jednotlivé kostičky.

avokádo4-1024x640

Nasekejte listovou petržel nadrobno a vše přednejte do hlubokého talíře nebo misky.

avokádo5-1024x640

Nyní přidejte sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu, prolisovaný stroužek česneku a vše důkladně promíchejte.

avokádo6-1024x640

Podávejte na opečeném křupavém toustu.

avokádo10

ODKAZ: KATE’S CUISINE/web
ODKAZ: KATE’S CUISINE/facebook

převzato: katescuisine.cz