Představuji: šperky KATYBA

Ve svém následujícím článku bych Vám ráda představila zajímavou brněnskou značku, za kterou stojí designeři Katka a Jan Vermouzek. Pod jejich rukama vznikají překrásné šperky a dřevěné hodinky v nadčasovém a moderním designu. Mezi značkovými šperky naleznete klasické produkty jako jsou náhrdelníky, náramky, náušnice, z minerálů, říčních perel, jabloneckého skla a dřeva. Ale i ty vyráběné méně tradičně, třeba Tiffany technikou, obrázkové brože, šperky kombinující dřevo a kámen či nejrůznější varianty minerálních prstýnků třeba oblíbených minimalistických na lanku.
Dřevěné hodinky jsou ručně vyráběny v domácí dílně „Made at Home!“. Na vzniku se podílí řemeslné zpracování lidskou rukou. I sofistikované moderní technologie uplatněné především při návrhu. V dřevěných hodinkách Katyba se snoubí klasické i moderní v jednom elegantním produktu z přírodních materiálů.
…a opravdu stojí za to aby jste je poznali. Mimo to značka Katyba, vyrábí šperky přímo na míru a  opravuje staré šperky, kterým vdechne nový život. Šperky Katyba si zamilujete, čtěte dál!

Českou a zejména naši, brněnskou autorskou tvorbu moc ráda podporuji a vždy mě potěší, když některé z těchto zajímavých značek mohu věnovat prostor i na svém blogu – a představit ji vám, čtenářům a sledujícím!

Jednou z takových značek, o které Vám chci napsat, je právě Katyba! Která tvoří šperky všedního dne i elegantnější kousky, jež mají punc vznešené jedinečnosti. Tradiční řemeslo a zkušenost spojili s technologiemi i komfortem zítřka.

Katyba zkrátka nachází pozoruhodné ve zdánlivě obyčejném. Směle kombinujeme mužský a ženský princip a vytváří osobitou syntézu.

Značka KATYBA existuje již od roku 2005 a to není málo. Avšak novinkou je kamenná prodejna & showroom, který je pár týdnů otevřený v prostorách paláce Jalta na Dominikánském náměstí 2 (obchůdek najdete jen kousek od hlavního vchodu, přímo naproti vstupu do Cabaretu des Peches). Také e-shop je pro značku Katyba samozřejmností, stačí zabrousit na www.katyba.cz.

V čem jsou šperky KATYBA výjimečné, zajímavé, jiné… zkrátka, proč stojí za pozornost?
V první řadě, jsou zpracované ručně, vše se vyrábí v malé brněnské dílně. Nádherné dřevěné hodinky, které vám blíže představím již brzy v dalším článku, vyrábí přímo Jan Vermouzek. V dřevěných hodinkách Katyba se snoubí klasické i moderní v jednom elegantním produktu z přírodních materiálů. Milujete-li minerály a přírodní věci, tak zavítejte do Ateliéru Katyba.

Šperky, ale i hodinky Katyba, jsou vyrobené z jedinečných přírodních materiálů, jako jsou minerály, říční perly, dřevo z české krajiny, kůže, Jablonecké sklo, Swarovski krystaly, drahé kovy… každy šperk je jedinečný, originální – a to jednak díky ručnímu zpracování, tak i pro daný přírodní materiál.

Vybírat můžete opravdu z mnoha překrásných šperků – záleží na vás, jaký styl, barva, přírodní komponent… je vašemu srdci blízký.

Nádherné jsou jemné minimalistické prstýnky na lanku s minerály nebo říční perličkou.

…minerální náramky, všech kombinací i barev.

Já tu obdivovala i přívěsky, brože, náhrdelníky.

Za speciální pozornost pak stojí dřevěné hodinky v elegantním a jednoduchém stylu. Hodinky jsou vyrobeny ze dřeva z české krajiny a opatřeny jsou ručně šitými koženými řemínky.

Hodinky Katyba jsou unisex, ale jejich zvláštností a předností jsou i velmi malé modely pro drobnější ručku.

Velkou zajímavostí je pak možnost nechat si navrhnout a vytvořit šperk na míru, přesně podle vašeho přání. A nejen to, do takového šperku můžete použít i Váš vlastní komponent, který donesete – třeba kamínek od moře :).

Katka Vermouzek Vám pro takový šperk vytvoří nejdříve návrh, postup pak s Vámi konzultuje i během realizace – aby vznikl přesně takový kousek, po kterém toužíte.

Mimochodem, na míru si můžete nechat vytvořit také hodinky!
Zajímavostí je pak i možnost renovace starších nebo rozbitých šperků.

Jak se vám šperky KATYBA líbí? Jsou úžasné, že? :)

Kamennou prodejnu & showroom Katyba najdete v Brně na Dominikánském náměstí 2 v paláci Jalta, otevřeno je zde každý čtvrtek od 11. do 18. hodiny, příležitostně pak na základě domluvy i během pátku, soboty nebo neděle.

Šperky si můžete objednat i přes e-shop – viz odkaz níže, vyzvednout a zaplatit přímo v kamenné prodejně v Jaltě.

ODKAZ: KATYBA / web, eshop
ODKAZ: KATYBA / facebook
ODKAZ: KATYBA / instagram