Představuji: Penzion Onyx a Galerii vín Lednice

Inspirace na hezká místa, která stojí za návštěvu, té nikdy není dost, souhlasíte? Dle vašich ohlasů vás tipy na výlety, třeba spojené s ubytováním, gastronomickými zážitky, nebo ochutnávkou vín, zajímají ze všech témat mého blogu asi nejvíc – a proto vám chci dnes představit jeden krásný penzion, kde mají i galerii vín. Jmenuje se Penzion Onyx a Galerie vín Lednice, najdete ho kousek od Brna, v Lednici a rozhodně stojí za pozornost! Víc informací i fotek v mém článku… :)

Sama jsem ráda za jakýkoliv tip, kam z Brna můžu zajet na výlet, třeba i na celý víkend. Okolí Brna je kouzelné, je tu nádherná příroda, směrem na jih i vinice, vinařství – a ty já, jakožto milovník dobrého vína, navštěvuji asi nejraději. :) I proto vám chci dnes napsat o krásném Penzionu Onyx a Galerii vín Lednice, který najdete v Lednici – což je mimochodem skvělé místo k návštěvě už samo o sobě. Výlet do Lednicko – valtického areálu můžete spojit třeba i s prohlídkou nádherného zámku!

Penzion Onyx a Galerie vín Lednice se nachází v klidné části Lednice a historie jeho budovy sahá až do roku 1905, kdy prostory sloužily jako sokolská ubytovna. 
Penzion je částečně zrekonstruovaný a najdete tu krásné pokoje několika typů, kde se můžete ubytovat. Venku je i venkovní posezení, kde můžete posedět, dát si něco dobrého, nebo sklenku vína. :)

Součástí je i galerie vín, což jsou překrásné sklepní prostory, které jsou jako dělané pro uspořádání nejrůznějších akcí – třeba oslav, svateb, rozluček se svobodou… Jedná se v podstatě o labyrint sklepů – 4 sklepní prostory a degustační místnost, které jsou pod celým areálem penzionu.

V Penzionu Onyx a Galerii vín Lednice si na své přijdou samozřejmě hlavně milovníci dobrého vína – sklep ukrývá 150 druhů vín od lokálních vinařů. Konají se tu i různé akce, řízené degustace, vzdělávací programy se sommeliery.

Sklepní prostory Penzionu Onyx a Galerie vín Lednice mají skutečně velké kouzlo, historie rozsáhlých sklepů spadá až do 19. století!

Filozofií galerie vín je nabídnout v řízených degustacích to nejlepší, co tu najdete. Cílem je úkázat rozmanitost zdejších minerálních a ovocných tónů odrůd jako jsou Ryzlink rýnský i vlašský, Müller Thurgau, Sylvánské zelené, které se v této lokalitě pěstovalo od nepaměti.

Jak jsem už zmínila, tyto prostory jsou opravdu skvělé právě pro realizace všech typů akcí – navíc vám tu zajistí catering dle vašich požadavků a také, doprovodný program, ať už v prostorách penzionu a galerie, nebo i mimo.

https://youtu.be/GnvNAgUtzRk

Více o možnostech uspořádání eventů najdete ZDE.

Zkrátka, pokud hledáte příjemné místo, penzion, kde se budete cítit „jako doma“, kde si odpočinete a navíc, kde můžete ochutnat ta nejlepší vína, zkuste právě Penzion Onyx a Galerii vín Lednice. Nebudete litovat… :)

Na více fotek mrkněte i do fotogalerie! :)

Penzion Onyx najdete na ulici Nejdecká 176 v Lednici.

ODKAZ: Penzion Onyx a Galerie vín Lednice / web
ODKAZ: GALERIE VÍN LEDNICE / facebook
ODKAZ: PENZION ONYX LEDNICE / facebook
ODKAZ: Penzion Onyx a Galerie vín Lednice / instagram