Představuji: kavárnu La Spezia Caffé

Ráda vám na svém blogu předávám tipy a inspiraci na místa v Brně, která byste měli znát a vědět o nich – třeba vám mohou zpříjemnit den. :) Jedním z takových míst je i stylová malá kavárnička La Spezia Caffé – s tou jsem se seznámila nedávno v prostorách Fakultní nemocnice u sv. Anny a byla jsem mile překvapena, že i v nemocnici je kavárna, která má dobrou úroveň, hezké prostory a má co nabídnout. V této kavárně můžete strávit čas, když v nemocnici čekáte, navíc – kavárna je i malým květinářstvím. Květiny dělají z tohoto místa doslova zelenou oázu, což je v nemocničním prostředí obzvlášť hezké. Květiny si tu navíc můžete i koupit. Víc o této kavárničce v následujícím článku…

Návštěva nemocnice sama o sobě bohužel často nebývá nic příjemného… Věřím, že to tak vnímáme všichni a čas strávený v nemocnici se vždy snažíme minimalizovat na nejnutnější krátkou dobu. Ovšem – určitě to sami dobře znáte – často v nemocnici musíme čekat, zvláště, pokud třeba někoho doprovázíme.

I proto vám chci napsat právě o nové kavárně La Spezia Caffé, kterou najdete v prostorách Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně. Já byla moc mile překvapená, že i v nemocničním prostředí je takto stylové místo, kde můžeme právě onen čas v nemocnic strávit.

Kavárnu La Spezia Caffé najdete v prostorách hlavní budovy nemocnice (vchod z Pekařské ulice), v přízemí – při vstupu do nemocnice se dáte doleva, projdete propojovacím koridorem a narazíte přímo na kavárnu.
Mimochodem, již brzy bude hned vedle této kavárny očkovací centrum proti covid-19 – pokud na očkování půjdete, nebo budete někoho doprovázet, můžete právě v kavárně strávit chvíli.

Kavárnička je malá, ale velmi příjemná, nachází se v nových prostorách nemocnice, prostředí je čisté, vzdušné, světlé…zkrátka příjemné. A navíc – kavárna je i malým květinářstvím! Nabízí tu spoustu okrasných květin, které dělají tuto kavárnu takovou příjemnou oázou… Což je i v ohledu nemocničního prostředí obzvláště příjemné.

Květiny si tu tedy samozřejmě můžete i zakoupit s sebou – a že je z čeho vybírat! Můžete si tak i z návštěvy nemocnice odnést s sebou milou a zelenou pozornost. :)

V kavárně si dáte dobrou kávu – tak, jak ji máte rádi, dále další nápoje, mají tu třeba i oblíbenou Voss vodu. Navíc tu mají sladké dezerty a již brzy nebude chybět také zmrzlina.
Do budoucna je zde plánované i malé venkovní posezení.

Aktuálně je kavárna určená pouze pro zakoupení kávy a nápojů s sebou, vzhledem k aktuálním omezením zde bohužel není možné sedět, ale doufáme a věříme, že se situace již brzy změní.

Tak ať o kavárničce La Spezia Caffé víte! Je to fajn místo, které vám čas strávený v nemocnici může opravdu zpříjemnit. ;)

ODKAZ: LA SPEZIA CAFFÉ / facebook
ODKAZ: LA SPEZIA CAFFÉ / instagram