Představuji: brněnskou únikovou hru MysteryRoom

Máte rádi tajemno, špetku adrenalinu, záhadné úkoly a týmovou akci? Pak vás určitě zaujme brněnská úniková hra MysteryRoom! Nedávno jsem se o ní dozvěděla a sama jsem si ji už i zahrála, je fakt skvělá, tak vám o ní musím nasat i tady, na blogu. Stojí totiž fakt za pozornost! Proti některým jiným únikovým hrám je totiž jiná, mnohem více promyšlená, plná logických úkolů a nevšedních zážitků. Čtěte dál!

Co je vlastně „úniková hra“?
Název je z angl. výrazu „escape game“ – což má svůj původ v počítačových hrách, kde se hráči ocitnou v uzamčené místnosti, ze které se musí dostat – používají indicie a předměty v jejich okolí, aby našli ten správný klíč a dostali se tak ven. Je to stejný koncept, akorát že v reálném prostředí.

Únikové hry mohou být opravdu skvělou zábavou, buď pro celou rodinu, nebo třeba pro partu přátel. Zažijete díky nim výjimečné chvíle, na které budete ještě dlouho vzpomínat. V Brně je jedna úniková hra, která je opravdu propracovaná a díky využití mnoha skrytých mechanismů, elektronice a dalších „triků“ patří k jedněm z nejlepších brněnských her!

Jmenuje se MysteryRoom a jedná se opravdu o hodně kvalitní „únikovku“ – už jen do realizace celé této hry, vytvoření zcela specifických prostor, bylo vynaloženo mnoho úsilí a prostředů – čímž se tato hra řadí svou úrovní k propracovaným zahraničním únikovým hrám. Téma hry se jmenuje „Alchymistická laboratoř“, kde je cílem oživit bájného umělého člověka – homunkula.

Úniková hra MysteryRoom je jedinečná už i tím, že herní čas tu strávíte opravdu jen hrou, luštěním rébusů, hádanek, plněním úkolů – rozhodně to není „pouze“ jen zkoušení a tipování, jak to bývá často i u jiných únikových her. Na prvním místě je tu váš zážitek ze hry, pro který se tu při vytváření této hry opravdu snažili udělat maximum. To potvrzuje už i propracovanost celé hry, kdy je tu využito mnoho skrytých mechanismů, elektronika, která není na první pohled patrná, ovšem vytváří dokonalý efekt kouzel, magie a celkově, tajemné atmosféry, která ve vás vyvolá právě ten jedinečný prožitek.  :) Za pozornost stojí i řada rekvizit, které byly vyrobeny na míru k této hře a celkově i interiér, který se také moc povedl!

Zajímavostí je, že hra má v sobě prvek, který je také možné využít pro schování menšího dárku pro oslavence, nebo třeba i pro zásnubní prstýnek… (po předchozí domluvě).

Hra je vhodná jak pro rodiny s dětmi, tak pro partu přátel, nebo kolegů – mimochodem, je tu možnost netradičního teambuildingu, nebo třeba narozeninové oslavy – myslím, že takto netradiční zážitek ocení všichni zúčastnění.

Můžete si zvolit také jednu ze tří délek hry (60, 90 a 120 minut), hru lze přizpůsobit svému tempu a tím tak maximálnímu prožitku.

Zároveň si lze vybrat ze 3 úrovní obtížnosti – majitelé obvykle doporučují střední obtížnost hry na 90 minut, která je vhodná pro většinu týmů – ať už rodin, studentů či přátel. Pokud hru přijdou hrát rodiny s menšími dětmi,
nebo třeba i jen samy starší děti (cca od 10 let), je možné zvolit lehčí obtížnost, naopak pokud byste chtěli opravdovou výzvu, je možnost volby těžké obtížnosti, u které se opravdu zapotíte :)

Co se týká náplně této únikovky, tak proti jiným hrám tohoto typu jsou v ní originální úkoly, u kterých hráči během plnění úkolů musí zapojit všechny smysly. Hádanky a úkoly jsou pestré a díky tomu se tak mohou aktivně zapojit do hry všichni členové skupiny a také, vzájemně se během hry doplňují.

Ještě váháte, jestli tuto brněnskou únikovku zkusit? Možná vás přesvědčí i skvělé recenze na Facebooku, Google i TripAdviseru.

Mimochodem, je možné si zakoupit i vouchery na hru v nabízených časech 60/90/120 minut, a to v elektronické nebo v tištěné verzi, což může být také skvělý tip na originální vánoční dárek!

A jedna „supertajná informace“ na závěr! V příštím roce se můžeme těšit na další místnost z dílny MysteryRoom! ;)

Na více fotek mrkněte i do fotogalerie! :)

Únikovou hru MysteryRoom si můžete zahrát v Brně na adrese Anenská 10.

ODKAZ: MYSTERYROOM / web
ODKAZ: MYSTERYROOM / facebook
ODKAZ: MYSTERYROOM / instagram