Pozvánka: Noc bílých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna!

Milovníci exkluzivních gurmánských specialit! Mám pro Vás pozvánku na jednu velice výjimečnou akci, která se bude konat již brzy v mém oblíbeném Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. O co půjde? 

spa-hotel-lanterna

Ve čtvrtek 17. listopadu proběhne ve Spa hotelu Lanterna NOC BÍLÝCH LANÝŽŮ!
Jak sami určitě dobře víte, lanýže obecně patří k opravdu luxusním delikatesám. Ovšem, většina z nás zná černé lanýže, které můžete ochutnat poměrně běžně. Bílé lanýže jseou skutečně vzácné a po kaviáru se považují za druhou nejdražší kuchařskou surovinu světa.

lanyze

V nabídce českých restaurací spíše vzácností. Není divu – kilogram stojí až sto tisíc korun, ochutnávka tak nebývá levnou záležitostí. Přesto si tato nevzhledná a silně aromatická podzemní houba, jejíž sezóna vrcholí právě v listopadu, nachází své fanoušky.

tajarin-s-lanyzem

Těm, kdo mají rádi bílé lanýže nebo by chtěli tuto delikatesu poprvé ochutnat, letos příležitost vedle restaurací větších měst nabídne i Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích. Noc bílých lanýžů se uskuteční ve čtvrtek 17. listopadu.

noc-bilych-lanyzu

Kuchaři se začátkem listopadu vypravily do proslulé italské „lanýžové“ oblasti Piemont, aby pro degustaci osobně nakoupili nejen čerstvé lanýže, ale i další delikatesy. Menu šéfkuchaře Pavla Václavíka a jeho týmu bude snoubeno s víny piemontského vinařství Sandrone. Nebude v něm chybět mimo jiné tradiční italská těstovina – tajarin s lanýži, ale i pokrmy z telecího a jeleního masa či fondán z piemontských oříšků jako dezert.

lanyz

 

Cena menu zahrnuje i ubytování na jednu noc ve Spa hotelu Lanterna, můžete tak příjemně spojit gurmánský zážitek s relaxací. Hotelové Spa je opravdu nádherné – je tu široká nabídka služeb – masáže, kosmetické ošetření, najdete tu i krásný bazén a sauny.

Věřím, že výlet do krásného prostředí Velkých Karlovic, do Spa hotelu Lanterna, spojený s takto výjimečným gastronomickým zážitkem, může být opravdu úžasný – rozhodně to bude něco, na co budete ještě hodně dlouho vzpomínat:)

ODKAZ: RESORT VALACHY/web
ODKAZ: RESORT VALACHY/facebook

ODKAZ: SPA HOTEL LANTERNA/web