Pozvánka na vynikající jídlo do rodinné restaurace U Doubků v Břeclavi

Kam na opravdu dobré, domácí a poctivé jídlo – třeba při toulkách krásnými místy Pálavy a jižní Moravy? Mám pro vás jednu pozvánku! Před pár dny jsem se synem stavila do rodinné restaurace U Doubků v Břeclavi a byli jsme oba nadšení! Vaří tady skvěle, navíc oceníte moc hezké prostředí, dětský koutek u zahrádky restaurace a mimo to, také možnost ubytování ve zdejším penzionu! Kousek odtud je totiž celá řada oblíbených výletních cílů, zajet můžete do Lednice, do Valtic, v blízkosti je i mnoho cyklostezek. Restaurace U Doubků zde je prý už od roku 1991, má tedy opravdu mnohaletou tradici – a stále se zde i v okolí těší zájmu lidí. 
Víc v mé následující reportáži!

Moc ráda poznávám krásná místa v okolí Brna a zejména tedy směrem jižně, na Pálavě, na Břeclavsku, Mikulovsku… Jsou to mé oblíbené kouty naší země, často sem jezdím na výlety… Ovšem, abych byla zcela upřímná, do Břeclavi jezdím častěji, než bych zcela chtěla :) – a to na specializovanou ortodoncii se svým starším synem.

Povím vám za ty roky (!), co sem k lékaři jezdíme, jsme často hledali fajn restauraci, kde se dobře najíme… A občas jsme se poněkud „spálili“. :)

Ovšem! Skvělou restauraci, kde nám moc chutnalo, jsme našli – a jsem si jistá, že se sem budeme vracet.

Jedná se o rodinnou restauraci a penzion U Doubků, nachází se v břeclavské části Poštorná, na adrese Nádražní 57B.
Právě tento podnik zde má už poměrně zajímavou a hlavně, mnohaletou tradici – na stejném místě a pod stejným názvem funguje totiž už od roku 1991! Což je už více než 32 let.
Během této doby prošly prostory restaurace i penzionu samozřejmě několikrát rekonstrukcí, obměnil se i jídelní lístek… Ale svou úroveň i oblibu mezi lidmi si tento podnik stále drží.

Musím napsat, že s kvalitou jídla jsme tady byli moc spokojení, já si dala lososa s grilovanou zeleninou, pro manžela byla vepřová panenka v bylinkové krustě, syn si dal kuřecí steak s kroketami, vše nám moc chutnalo a opravdu bychom nevytknuli nic.

V restauraci U Doubků vaří z kvalitních surovin, vše si připravují sami – knedlíky, omáčky, vývary… Nepoužívají žádná dochucovadla, sypké instantní směsi a podobně…

Přes týden si sem můžete zajít i na obědová menu, kdy je na výběr vždy ze 4-5 jídel, jedno jídlo je vždy vegetariánské.

Nechybí zde pak i pestrá nabídka vín – jsme přece na Moravě. Vína jsou z moravských vinařství, zajímavostí je pak i vlastní značka vín U Doubků, které restauraci dodává malé lokální vinařství.

Oceníte tady i příjemnou, rodinnou, pohodovou atmosféru i hezké prostředí. Posedět můžete na velké venkovní zahrádce…

…pro děti je tu k dispozici i dětský koutek a malé hřiště.

Restaurace se pak nachází ve spodní části, kde prostorům dominuje podloubí připomínající vinný sklep. Nádherná je i část restaurace s rotundou.

Jak jsem zmínila v úvodu, je možné se tu také ubytovat, součástí prostor je i penzion s kapacitou 9 pokojů.
Pokoje jsou v jednoduchém, ale útulném stylu, ke každému patří vlastní sociální zařízení.

Kousek odtud je celá řada oblíbených výletních cílů – Lednice, Valtice, na kola můžete vyrazit i po okolních cyklostezkách. Mimochodem, kola si tu můžete půjčit.

Rezervace ubytování v penzionu ideálně přes web www.udoubku.cz.

Restaurace pak zajišťuje také catering na různé akce – a právě jejich catering je velmi oblíbený a hojně využívaný. Tak třeba se vám i tato informace bude hodit. :)

Jak budete mít do Břeclavi cestu, zastavte se sem… Jídlo vám bude zaručeně chutnat! A určitě se rádi budete vracet, stejně, jako my. :)

Restauraci a penzion U Doubků najdete v Břeclavi – Poštorné na adrese Nádražní 57B.

ODKAZ: RESTAURACE A PENZION U DOUBKŮ / web
ODKAZ: RESTAURACE A PENZION U DOUBKŮ / facebook
ODKAZ: RESTAURACE A PENZION U DOUBKŮ / instagram