Pozvánka na vynikající, domácí dezerty – do kavárny & cukrárny Eli Cafe

Jedinečné podniky, které mají co nabídnout, najdete nejen v centru Brna, ale i v jiných městských částech a věřte, do některých z nich opravdu stojí za to i zajet! Přesně to platí i pro opravdu nádhernou kavárnu s cukrárnou, která se nachází v Brně – Přízřenicích na Moravanské 4. Kavárna se jmenuje Eli Cafe a stále pro ni platí, že je poměrně nová – otevřená je zde necelý rok. Překvapí vás nádherné, designové prostory a pestrá nabídka domácích dezertů, dortů a zákusků – vše si připravují a pečou sami, z těch nejlepších surovin. Rodina majitelů pochází z Arménie – a dezerty připravené dle tradičních arménských receptur tu můžete také ochutnat.
Mimochodem, v tomto koutě Brna moc kaváren není, tuto ovšem zaručeně musíte znát!
Víc v mém článku – a mrkněte i na mnoho fotek všech těch božských dobrot!

Musím sama uznat, že hned, jak jsem do kavárny Eli Cafe vstoupila, doslova mě nadchly ty překrásné prostory. Jedinečné, luxusní, designové…opravdu, tolik takto hezkých kaváren ani v centru města nenajdete!

Prostorům Eli Cafe dominují zelená a zlata barva, které ve vzájemném kontrastu působí opravdu překrásně. S prvky zlaté se setkáte i v mnoha detailech – dezerty i káva se servírují na zlatých táccích, zlaté jsou i příbory…zkrátka je vidět, že na každé maličkosti zde záleží, aby byl výsledek vždy perfektní.

Posedět zde můžete u mnoha stolků uvnitř (nádherné jsou mimochodem i židle v sytě zelené barvě ze sametového čalounění), nyní je v provozu už i prostorná zahrádka přímo před kavárnou.

Tolik k prostorům – ano, jsou dokonalé!
Ovšem to hlavní, nabídka kavárny & cukrárny Eli Cafe. Co si zde dáte?

Jak jsem zmínila už v úvodu, určitě si ve vitríně všimnete velmi pestré nabídky dezertů, dortů, zákusků a dalších dobrot. Důležité je napsat, že si zde vše připravují sami v rámci rodiny. Používají zde pouze ty nejlepší dostupné suroviny, kvalitní máslo, domácí vejce… Na kvalitě a samozřejmě, na chuti dezertů je toto opravdu znát.

Nabídka všech sladkých dobrot je tu velmi pestrá – co je zajímavostí, tak zde můžete ochutnat i dortíky připravené dle tradičních arménských receptur. Rodina majitelů totiž pochází z Arménie.

Právě z arménských specialit tu ochutnejte určitě noy delux, nebo griliášový medovník – ten jsem si tu dala i já a dodnes na něj vzpomínám! :) Opravdu, něco tak dobrého jsem dlouho nejedla. :)

V nabídce jsou pak i nezvyklé a netradiční sladké speciality – třeba dort s modrým sýrem a hruškami!

Zkrátka, věřte, že dezerty, které ochutnáte v Eli Cafe, nikde jinde nenajdete. Můžete si zde objednat i celý dort – a musím napsat, mají je opravdu překrásné!
Rádi Vám vyjdou vstříc co se týká vzhledu, ale i náplně, corpusu…

Mimo to, v Eli Cafe si dáte také snídaně, míchaná domácí vajíčka, tvarohové palačinky, paniny, toasty, plněné croissanty.

Zajímavá je zde pak i nabídka nápojů – vyzkoušejte třeba arménský koňak a vína – jsou z ovoce pěstovaného přímo v Arménii. Podávají pak i různé míchané drinky.
Mimochodem, dáte si zde i točené pivo, Plzeň a Radegast!

Kavárna Eli Cafe pořádá také různé akce pro děti – bývá zde skákací hrad, malování na obličej…pro bližší info sledujte sociální sítě kavárny, viz odkazy níže.

Stavte se sem – posedět a hlavně, na něco dobrého, jsem si jistá, že vám bude chutnat!

Kavárnu Eli Cafe najdete v Brně – Přízřenicích na Moravanské 4, otevřeno je zde v týdnu od 9. do 21. hodiny, o víkendu od 10. do 21. hodiny.

ODKAZ: ELI CAFE / facebook
ODKAZ: ELI CAFE / instagram