Pozvánka na speciality z rakouské gastronomie – do Kšeft Schnitzel & Bier v Alfa pasáži

Můj následující článek ocení jistě všichni milovníci dobrého jídla – ráda bych vás totiž pozvala do brněnské Alfa pasáže, kde za poslední měsíce vzniklo mnoho zajímavých podniků z oblasti gastronomie! Mnohé jsem vám zde již představila – jistě si vzpomínáte na článek o cukrárně & kavárně Etažér, představila jsem vám také Bavard Café, čokolodávnu Minach…
Novinkou, která si ovšem zaslouží velký díl pozornosti, je pak restaurace, kde si na své přijdou zejména příznivci tradičních rakouských specialit! Jestlipak totiž víte, kam v Brně na pravý vídeňská „schnitzel“ – vyhlášený telecí řízek smažený na másle?
Pochutnáte si na něm v nové restauraci Kšeft Schnitzel & Bier, kterou najdete právě v Alfa pasáži otevřenou od loňského roku. A za sebe rovnou píšu – vídeňský řízek v jejich podání je delikatesou, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat!
Čtěte dál!

Sama jsem milovníkem dobrého jídla, ráda poznávám nové podniky na brněnské gastro scéně – a že je stále co objevovat!
Tentokrát vás pozvu do brněnské Alfa pasáže – právě tato pasáž se za poslední měsíce výrazně proměnila. Přibyly nové obchody, kavárna, restarauce, bistra… Posun do směru nabídky občerstvení se opravdu osvědčil, z Alfa pasáže se stalo centrum kvalitní gastronomie. Nutno napsat, nové podniky zde stále skvěle zapadají do celého konceptu pasáže – a to ať už se jedná třeba o novinku Etažér, nebo právě restauraci Kšeft Schnitzel & Bier!

Právě druhou jmenovanou bych vám chtěla blíže přestavit, protože – jak jsem zmínila – pozornost si vážně zaslouží!
Název „Kšeft“ vám bude možná známý, povědomý… Sesterský podnik, první tohoto jména v Brně – Kšeft – najdete na Pekařské 14. Ten funguje zejména jako vinárna, ovšem dáte si tu i různé delikatesy, sýry, uzeniny…

Oba podniky, Kšeft i Kšeft Schnitzel & Bier se zaměřují na nabídku rakouských pokrmů, ale i vín. Rakouská gastronomie, a to ať už ta tradiční z dob Rakouska – Uherska, nebo současná a moderní, je velmi bohatá, zajímavá…
Majitelé mají právě na Rakousko významné vazby, žijí zde i pracují a celkově jim je tato země s její kulturou blízká.

Koncepcí se zaměřením na rakouské pokrmy, vína…je pak i nový podnik Kšeft Schnitzel & Bier v Alfa pasáži. Tato restaurace s velkorysými, příjemnými prostory si i za pár měsíců své existence získala již mnoho příznivců. A není se čemu divit! Tradiční vídeňský řízek v jejich podání je totiž delikatesou, na kterou si zkrátka musíte zajít!

Ano, hlavním „lákadlem“ této restaurace je právě tradiční „wiener schnitzel“, vídeňský telecí řízek, na tento naklepaný, obalený ve strouhance z kaiserek, osmažený na másle. Jsem si téměř jistá, že jinde v Brně si ho v tomto pojetí vážně nedáte!

I za sebe můžu napsat, že tento řízek byl chuťově dokonalý, křupavý, voňavý, opravdu vynikající! K řízku se podává vídeňský bramborový salát, nakládané okurky, brusinky… Zkrátka, dobrota je to náramná!

V nabídce restaurace pak najdete i další více i méně známé rakouské speciality, Backhendl salát, Tafelspitz, Germknödl, vývar s játrovým knedlíkem…

Jídla si zde mimo stálou nabídku pak vyberete i z týdenního menu – v rámci těchto jídel je vždy i jeden pokrm s řízky.

Mimo to, oceníte i pestrou škálu vín z rakouských regionálních vinařství – také stojí za ochutnání! Právě víny a vinařstvím obecně jsou mnohé části Rakouska velmi proslulé!

Mimochodem, i káva je zde z rakouské pražírny Naber – tato značka má dokonce již stoletou historii!

V restauraci Kšeft Schnitzel & Bier se pak konají i různé akce, výklady o Rakousku, posezení s živou hudbou… pro více informací sledujte FB a IG restaurace, viz odkazy níže.

Restaurace pak má i vlastní obchod – Stella Kšeft – kde si můžete zakoupit různé suroviny přímo z Rakouska, nechybí vyhlášená strouhanka z kaiserek, vína, džemy, křen, ocet…

Zastavte se – ochutnat originální vídeňský řízek – je velký doslova jako „sloní ucho“, přes celý talíř, přesně, jak to má být. Je vynikající!

Restauraci Kšeft Schnitzel & Bier najdete v prostorách Alfa pasáže na Poštovské 6.

ODKAZ: KŠEFT SCHNITZEL & BIER / facebook
ODKAZ: KŠEFT SCHNITZEL & BIER / instagram

ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / web
ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / facebook
ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / instagram