Pozvánka na Kurz bezlepkového pečení!

Není to tak dlouho, co jsem vám na facebooku blogu psala o Kurzu bezlepkového pečení, který pořádá brněnská škola vaření Kuliner plus. Dle vašich reakcí vás kurz zaujal – ráda tedy o něm napíšu něco víc…

Víte, já sama se lepku nějak „přirozeně“ vyhýbám už řadu let. Píšu schválně slovo „přirozeně“, protože na lepek nemám alergii, ale, vyzkoušela jsem si, jaké to je bez něj a zcela upřímně, zjistila jsem, že moje tělo lepek nepotřebuje a že je mi bez něj lépe. A co víc, mám dokonce pocit, že lepek tělo zkrátka zbytečně zatěžuje.

Neříkám, že si občas něco „lepkového“ dám, ale naučila jsem jíst bez něj. A absolutně nijak tím nestrádám… :) Těstoviny, které opravdu miluju, jsem nahradila rýžovými, které mi dokonce dnes už chutnají víc, než ty s lepkem. Pečivo nejím vůbec a nechybí mi, a pár moučníků jsem se naučila péct v bezlepkové verzi. Pro sebe. ;) Dětem lepek neupírám – moji kluci jsou děsně vybíraví a například těstoviny milují. Zatím je nechávám a nijak neomezuji, ale časem, doufám, si cestu k bezlepkové stravě také vybudují.

Z mého pohledu je lepek pro nás zbytečný. Já ho vnímám tak, že doslova „zaplácne“ střeva – měla jsem vždycky třeba po pečivu hrozně nafouklé břicho. A jakmile jsem lepek vysadila, nejen, že břicho splasklo, ale dokonce jsem zhubla, sama od sebe, asi 2 kila.

A protože vím, že mezi vámi, čtenáři mého blogu, je mnoho těch, kdo také bezlepkově žijí, mám pro vás pozvánku na zajímavý Kurz bezlepkového pečení, který pořádá skvělá brněnská škola vaření Kuliner plus.

Kurz vede lektorka Zdeňka Mazúrová, která peče pro svoji dceru bezlepkově už 9 let. Chtěla své dceři dopřát běžné dezerty v bezlepkové verzi. Tedy takové moučníky, které jsou okem a především chutí k nerozeznání od klasiky (bábovka, cukroví, bublanina, …) Zdeňka peče svým známým a dodávala dezerty a dortíky i do brněnských kaváren. Tato cesta ji přivedla k sepsání bezlepkové kuchařky, která vyjde na podzim. Má bohaté zkušenosti s kombinacemi a kvalitou různých druhů bezlepkové mouky.

Mimochodem – bezlepkový dortík od paní Zdeňky jsem měla možnost ve škole vaření Kuliner plus ochutnat a byl naprosto senzační!

A co si na Kurzu bezlepkového pečení připravíte? Samé dobroty!

Na kurzu si hosté upečou a odnesou domů:
Linecká srdíčka lepená marmeládou
Ischelské dortíčky s čokoládovým krémem
Ořechová kolečka s vanilkovým krémem
Piškotový korpus s lehkým mascarpone krémem
Čokoládové brownie s kousky čokolády

Zaujal vás kurz? Pak se včas přihlašte!
Bude se konat v úterý 24. října od 16:30 a příhlášky najdete ZDE.

Školu vaření Kuliner plus najdete na adrese Bohunická cesta 727/15, v Moravanech, jen malý kousek od nákupního centra Futurum.

ODKAZ: KULINER PLUS / web
ODKAZ: KULINER PLUS / facebook