Podzimní novinky v oblíbené kavárně & vinárně Protože můžu…

Ve svém článku bych vás ráda pozvala do kouzelné brněnské vinárničky & kavárny Protože můžu… Znáte ji? Je to místo v samém srdci Brna, které má opravdu neopakovatelnou atmosféru – danou do velké míry i historickým potenciálem domu, kde se tato vinárna nachází. Přenesete tu téměř až v čase, budete tu vnímat pohodu, klid, útulno… Kavárna & vinárna Protože můžu… je skvělá jak na posezení se sklenkou vína – s partnerem, přáteli, ale i pro organizaci nejrůznějších uzavřených akcí, vánočních večírků, rozluček se svobodou, nebo firemních eventů. V nabídce tu mají skvělá vína, pestrou škálu ginů – dokonce až 40 druhů! A samozřejmě, dáte si tu i něco dobrého k jídlu, třeba zdejší palačinky jsou už přímo vyhlášené! Pokud hledáte tip a doporučení, kam zajít v tyto podzimní dny do příjemné vinárničky, je právě Protože můžu… skvělou volbou. Čtěte dál!

V Brně je jen málo míst s tak specifickou, zcela charakteristickou a kouzelnou atmosféru, která si vás získá už od první návštěvy. Právě v případě kavárny & vinárny Protože můžu… tuto atmosféru budete skutečně citelně vnímat.
Je to dané umístěním, historií domu, kde se vinárna nachází i celkovým designem prostor.

Kavárna & vinárna Protože můžu… se nachází na Starobrněnské 12, v historickém domě, který byl postaven v době gotiky již někdy po roce 1300, následně byl dostavován a přestavován.

A právě tato dávná historie je ve vinárně & kavárně Protože můžu… vskutku až hmatatelná. Já tu vždy vnímám pohodu a útulno… Určitě na tom má podíl i design a koncepce celých prostor – nechybí zde svíčky, hřejivé kožešiny, intimní atmosféru dokresluje i tlumené osvětlení.
Pokud hledáte výjimečné místo, kam zajít v pochmurné podzimní večery, je právě Protože můžu… přímo ideální! Večery zde nemají chybu!

Ovšem zajít sem můžete také na kávu, čaj, nebo i na něco dobrého k jídlu! Jak jsem už zmínila, v nabídce zde mají přímo skvělé palačinky v mnoha variantách!
Palačinek tu mají více než 20 druhů, sladké i slané a v nabídce jsou i „týdenní palačinky“ – vždy se jedná o nějakou úžasnou specialitu, která se v případě zájmu do této nabídky i vrací.

Lidé se do Protože můžu… vrací zejména pro skvělou a pestrou nabídku produktů. Umí zde i vždy dobře poradit s výběrem, a to jak ginů, tak i třeba vín. Právě vína berou pouze od vinařů, se kterými mají osobní zkušenosti, navštívili jejich vinařství a vína i ochutnali… Jedná se jen o vína z českých vinařství!
Mimochodem, vína s sebou prodávají za zvýhodněnou cenu – ne kavárenskou!

K vínu si můžete objednat i něco dobrého – v nabídce jsou třeba vynikající paštiky z Němčiček, k nim dostanete oblíbené pečivo od William & Thomas Artisian Bakery… K vínu vám řádi připraví i různé pršuty, sýry…

Dáte si tu i skvělé míchané koktejly – oceníte třeba populární Chupito, Moscow mule, Negroni… Například Piňa Coladu, Aperol, Mojito, Hugo, prosecco a další mají i v nealko variantách.

Za pozornost stojí i nabídka ginů – dokonce až 40 druhů!
Giny zde míchají i s různými toniky a limonádami, některé je ovšem hřích nedat si samotné… :)

Kavárna & vinárna Protože můžu… je také přímo ideálním místem pro pořádání nejrůznějších uzavřených akcí – blíží se období vánočních večírků, tak třeba pro ty je to zde opravdu skvělé!

Ovšem, je možné zde připravit i jakékoliv jiné soukromé akce, třeba rozlučky se svobodou, firemní setkání, rodinné oslavy, nebo i dopolední firemní porady. Skvělé místo také pro stužkovací večírky!
Večírky vám tu zorganizují i různě tématické!

Na přání vám tu rádi připraví a zajistí catering, degustaci – ať už vín, nebo třeba právě ginů!

Od srpna v kavárně & vinárně Protože můžu… probíhá také velmi zajímavá akce – „Měsíční obrazy“. V prostorách vinárny se nachází malířské plátno, kam každý může malovat a společně tak tvořit unikátní dílo, které nemá obdoby! Výsledek rozhodně stojí za to – jistě vidíte na fotce níže. :)

Určitě vám doporučuji právě do této příjemné kavárny s vinárnou zajít, čas strávený zde si totiž rozhodně užijete a vychutnáte. A budete se jistě rádi vracet, tím jsem si jistá!

Mimochodem, každé úterý je zde pravidelně menu pro studenty za zvýhodněnou cenu!

K Vánocům chystají opět různé dárkové balíčky a drobnosti, můžete se sem stavit na něco dobrého a zároveň pořídíte i hezký dárek. :)

Kavárnu & vinárnu Protože můžu… najdete v centru Brna na Starobrněnské 12.

ODKAZ: PROTOŽE MŮŽU… / facebook
ODKAZ: PROTOŽE MŮŽU… / instagram