Miluji v Brně: bistro DOŠIRAK!
Když se tak nad tím zamyslím, mám ráda veškerá „nečeská jídla“:) Co se gastronomie týká, nejsem totiž vůbec vlastenec – a vlastně ani nevím proč. Asi je to mojí kosmopolitní povahou – ráda cestuji, objevuji, poznávám nová místa, lidi a také, ochutnávám zajímavá a netradiční jídla… A miluji i korejskou kuchyni – proto také bistro Doširak v Brně. Znáte? Víc v mém článku… :)
Jaká je vlastně tedy korejská kuchyně? Je plná zeleniny, ryb, ale používá se v ní i maso. Chuťově jsou jídla výrazná, často i ostrá:)
Bistro Doširak se otevřelo v Brně 11. července před dvěma lety, na Kabátníkově 7 a já, jakožto správný zvědavec, přišla hned ten den na oběd:)
Bistro je relativně malé, ovšem, interiér je moc hezký, čistý, vzdušný, světlý. Design je jednoduchý, ale hezký a útulný. Na první pohled mi bylo toto bistro moc sympatické.
Uvítaly mě tu dvě sympatické slečny, které obsluhují a připravují jídlo. Je vidět, že svoji práci dělají moc rády a že jim záleží, aby tu měly samé spokojené zákazníky. Toho si cením taky:)
Bistro je bez obsluhy – to znamená, že si jídlo vyberete dle nabídky, usadíte se a obsluha Vám ho přinese.
Nabídka jídel je zatím relativně omezená – ale věřím, že pro milovníky korejské kuchyně zcela dostačující:) Nechybí tu tradiční korejské speciality „bibimbab“ – což je taková korejská verze rizota:).
Vynikající jsou také polévky – já ochutnala tu polévku z denní nabídky z mořské řasy – byla moc dobrá a za sympatických 15,-. To se dnes už jen tak někde nevidí:)
Potěšilo mě také, že jde zde bar, kde si můžete sami nalít vodu, nebo čaj – zdarma.
Z jídel doporučuji vyzkoušel tradiční korejské jídlo gimbab, které připomíná sushi, ovšem o sushi se nejedná:)
Já ovšem zvolila hovězí maso s rýží – bylo vynikající!
Toto bistro moc doporučuji navštívit, budete nadšení! :)
Bistro DOŠIRAK najdete na Kabátníkově ulici 7.
ODKAZ: DOŠIRAK/facebook