Nová cukrárna v Brně – Sorry, pečeme jinak! Nejde nemilovat ;)

Když jsem se dozvěděla, že se v Brně brzy otevře nová cukrárna, navíc na místě, které určitě všichni dobře znáte, byla jsem, zcela upřímně, dost zvědavá. V hezké budově bývalé kavárny U kouřícího králíka, která bohužel už dost chátrala, na výrazném místě, to opravdu chtělo přijít s nějakým konceptem, který bude, na rovinu, tak nějak „stát za to“. Ovšem, moje návštěva zbrusu nově otevřené cukrárny SORRY, PEČEME JINAK, veškerá očekávání zcela předčila. Už když jsem vstupovala dovnitř, doslova mi „spadla brada“. Proto Vám musím o tomto jedinečném místě napsat víc – zaslouží si to… ;)

Co se dezertů, dortíků, sladkostí a vlastně i cukráren obecně týká, nebyla jsem nikdy žádný velký nadšenec. Na sladké totiž moc nejsem a asi ani nikdy nebudu. Navíc, nabídku naprosté většiny cukráren mám už od dětství tak nějak zafixovanou s tučnými větrníky, dorty, ve kterých je jen tuk a cukr… Prostě, nic, co by se slučovalo s mým poměrně zdravým životním stylem. Jasně – čas od času, hlavně na narozeninových oslavách, jsem si nějakou tu sladkost dala a ráda, ale to mi vždycky stačilo. A na dlouho.

Ale protože se snažím v rámci svého blogu sledovat aktuální dění v Brně, nemohlo mi uniknout, že se chystá otevření zbrusu nové cukrárny – SORRY, PEČEME JINAK. Už jen samotný název prozrazoval, že by to mohlo zkrátka stát za to… ;)

Značku Sorry, pečeme jinak, jsem zaregistrovala na blogu už dřív – paní Šárka Divácká, která za sladkými dobrotami stojí, pekla už dříve, na zakázku a podle fotek, naprosté skvosty. O to víc jsem se těšila, jaká bude její cukrárna a hlavně, jak budou chutnat dorty, pralinky a další dobroty, které vyrábí.

Cukrárna Sorry, pečeme jinak, se otevřela v pondělí 14. srpna a já se dva dny po otevření zašla osobně mrknout. A ano, jak píšu v úvodu, už při vstupu jsem byla opravdu v úžasu.

Nádherně zrekonstruovaná bývalá kavárna U kouřícího králíka doslova prokoukla. Měla jsem až pocit, že vcházím do nějaké stylové cukrárny, v Paříži, nebo někde hodně daleko, protože něco takového se u nás v Brně zkrátka jen tak nevidí.

Vzdušný, čistý interiér, plný jemných designových prvků, dekorací, míst, kam si sednout… Každičký detail je tu vyladěný, promyšlený, prostě budete „zírat“. :)

A zírat budete ještě víc, až vyjdete pár schodů a uvidíte tu parádu, kterou nabízí – ručně dělané pralinky, dorty, které vypadají jako umělecká díla…

Budete chtít ochutnávat, to všechno, co vidíte, budou se Vám sbíhat sliny a bude těžké si vybrat. I já, i když jsem šla původně „jen na kafe“, si vybrala dvě pralinky a dort, protože prostě nešlo odolat…. :)

Samozřejmě, nejvíc mě zaujal „Mechový dort“ – cheesecake se špenátem a světe div se, se sušeným cvrčkem. Když dort „v mechu“, tak přece se vším všudy, že?

A co teprve ta chuť. Fakt, nebudete až chápat, že něco tak dobrého jde vůbec lidskými silami vytvořit…

Myslím, že moje slova pro inspiraci stačí, protože já jsem skutečně nadšená. Opravdu, toto v Brně totiž skutečně chybělo. Stylové místo, nádherné, designové, plné dobrot, na úrovni, kam je radost chodit. Máte moje doporučení, věřím, že rozhodně nebudete zklamaní… ;)

Cukrárnu Sorry, pečeme jinak, najdete na Křídlovické 1.