Netradiční zážitky v leteckém simulátoru AirWine!

O leteckém simulátoru AirWine, který najdete kousek od Brna, v Němčičkách, jsem vám už na blogu psala – a všem vám vřele doporučuji sem zajet a vyzkoušet si, jaké to je pilotovat letadlo! ;) Sama tuto zkušenost mám a řeknu vám, je to NĚCO! Jak to celé probíhá a jaký „let“ si můžete vybrat? Mám pro vás dnes zajímavou inspiraci… :)

Pilotování letadla – no ruku na srdce, kdo z nás něco podobného už zažil? Já sama ve svém okolí žádného opravdového pilota neznám, tedy, až na pana Dominika Vahalu, se kterým jsem se seznámila loni, právě v leteckém simulátoru AirWine, v Němčičkách.

Dominik Vahala a také jeho tatínek jsou piloti dopravních letadela oba mají v tomto ohledu opravdu úžasné zkušenosti. Dominik se, jako nadšený pilot, rozhodl, že si doma sestaví autentický a hlavně, zcela funkční simulátor  letadla – konkrétně typu Boeing 737, což je nejčastěji používaný typ dopravního letadla.

Prožitek v tomto leteckém simulátoru budete mít skutečně naprosto věrohodný a od pocitu “ve vzduchu” naprosto k nerozenání – výhled z kokpitu zajišťují projekce na tři plátna, se zorným úhlem téměř 180°, která vytváří realistický dojem.

Letecký simulátor AirWine nabízí dva „letecké“ programy – „Pilot“ a „Kapitán“ – tyto letecké programy jsou určené pro lidi, kteří nemají zkušenosti s řízením letadla, ale také pro Ty, kteří letadlům rozumějí a létají. Rozdíl v těchto dvou programech je akorát časový. Pilot je na 30min letu + 10min předletový briefing, Kapitán je 50min letu + 10min předletový briefing. Dále AirWine nabízí program Trénink – je určený pro piloty a nadšence, kteří si chtějí procvičit lety před pravidelným přezkoušením, nebo jen tak.

Velkou zajímavostí je program Sully – zázračné přistání na řece Hudson – let 1549 US Airways (nedávno bylo v kinech „Sully-zázrak na řece Hudson“). Sama jsem si tento program také zkusila a je to opravdu zážitek! Dozvíte se, co se přesně během tohoto letu stalo a také, zkusíte si sami na řece Hudson přistát. Věřte, není to jen tak…:)

Ovšem – mezi nabízenými programy (balíčky) nyní najdete také velké novinky – kdy si můžete vyzkoušet letět v extrémním počasí, nebo s technickou závadou.

Tyto situace by nikdo z nás nechtěl v reálném letu, ve vzduchu, zažít doslova ani za nic. Ovšem, vyzkoušet si náročné pilotování obrovského letadla, kdy máte ztížené podmínky – třeba fouká extrémní vítr, nebo je snížená viditelnost – mlha, to je opět zajímavá výzva.

Díky takové zkušenosti pochopíte, jak náročnou práci piloti mají a také porozumíte naprosté vyspělosti technických systémů letadla.

Zajímavým programem je i „MAYDAY“ – kdy zažijete opravdu velice nepříjemné chvíle a adrenalin (i když jste v bezpečí, na zemi.:). V rámci tohoto programu vám totiž za letu vysadí jeden z motorů. Tato situace je sice při reálném letu málo pravděpodobná, ale stává se – vy zjistíte, jak se v takové situaci chovat a jak reagovat. Čeká vás i nouzové přistání, s defektem letadla.

Zcela upřímně – já myslím, že vyzkoušet si jeden z těchto „extrémních balíčků“ může být skvělou zkušeností i pro lidi, kteří se bojí létat – třeba z důvodu, že mají strach ze špatného počasí, nebo právě z technické poruchy. A k těmto lidem patřím i já, zcela upřímně. :)

A na závěr – jedna velká zajímavost. ;) Letecký simulátor najdete v prostorách rodinného sklípku rodiny Vahalových, můžete tu tedy spojit návštěvu simulátoru také s ochutnávkou vynikajícího vína. Je možné si tu prostory také pronajmout a zorganizovat tu třeba oslavu narozenin, rozlučku se svobodou, nebo firemní team building.

Letecký simulátor AirWine najdete v Němčičkách, na adrese Němčičky 285. Více informací o rezervacích a také o možnostech zakoupení dárkových poukazů se dozvíte na webu AirWine, viz odkaz níže.

ODKAZ: AIRWINE / web

ODKAZ: AIRWINE / facebook