Kosmetika: otestováno

Holky, mám pro vás další kosmetickou recenzi – tentokrát vám představím několik produktů od jedné jediné značky, která si rozhodně zaslouží větší pozornost. Je to Havlíkova přírodní apotéka, která je na poli české přírodní kosmetiky skutečně TOP! Znáte? Používáte? Podělte se o dojmy a postřehy! Tady jsou ty moje… :)

S kosmetikou Havlíkova přírodní apotéka jsem se seznámila loni a musím říct, že si mě celá řada přípravků skutečně získala. Tato značka je přírodní, receptury se opírají o poznatky předního českého lékárníka, PhMr. Karla Havlíka. Při výrobě produktů Havlíkovy apotéky čerpají z čisté přírody, respektují ji a snaží se od ní poučit. Bylinky, které v Havlíkově apotéce zpracovávají, si s láskou sami pěstují v ekozahradách, včelí produkty šetrně získávají z úlů umístěných v čistém a chemicky nezatíženém prostředí.

Dnes vám představím několik produktů této značky, které jsem měla možnost otestovat. Jsou z eshopu Lotos Beauty, kde mají velký výběr přírodních kosmetických značek, mimo jiné, také „Havlíka“.

MAKOVÝ OLEJ
Vynikající produkt pro péči o hodně citlivou a ekzematickou pokožku – což je právě můj případ. Bohužel, moje pleť trápí sklon k alergiím a ekzémům, a to hlavně teď, v zimě.

Tento olejíček je právě na řešení problémů spojených s citlivostí ideální – je bez parfemace, je velmi jemný, hydratuje, vyživuje, dodává pleti minerály a nenasycené mastné kyseliny. Hodí se pro použití jak na obličej, tak i na celé tělo, ale i vlasy, nebo nehty.

Já jej používám pro péči o pokožku i u svých dětí, oba jsou ekzematici a tento olejíček snesou bez obtíží, suchá pokožka je krásně vyživená a tolik nesvědí.

Vynikající péče o suchou pokožku – teď v zimě, a to pro celou rodinu!

KAPKA ROSY – Odličovací voda šetrná k pleti
Pokud hledáte jemný, šetrný odličovač, který nedráždí pleť, je tato voda rozhodně skvělou volbou. Je lehká, nemastná, čirá, bez parfemace.

Dobře odličuje a čistí pokožku, zbaví vás make upu, nicméně, voděodolnou řasenku neodlíčí – doporučuji pořídit si speciální oční odličovač.

Odličovací voda Kapka rosy pokožku nijak nedráždí – doporučuji i pro hodně citlivou pleť. Účinnými látkami jsou Petavitin, který stimuluje klíčové geny kožní bariéry, dále kopřiva, vitamín E.

TĚLOVÝ OLEJ ZELENÝ ČAJ
Tělové oleje miluji, dávám jim přednost před tělovými krémy – trpím více suchou pokožkou, proto potřebuji více promašťovat.

Tělové oleje od Havlíkovy přírodní apotéky krásně voní, pokožku intenzivně hydratují a zanechávaji ji dlouhodobě příjemně vláčnou.

Obsažený olej z lístků zeleného čaje navíc chrání pokožku před volnými radikály, olej je ideální pro použití také po opalování.

TĚLOVÝ OLEJ LEVANDULE
Levandule patří k mým nejoblíbenějším rostlinám – mám moc ráda její vůni, působí na mě relaxačně, uklidňuje mě a pomáhá mi usínat.

Proto jsem si tento olej oblíbila používat před spaním – na pokožku celého těla, po osprchování.

Levandule navíc pomáhá proti stresu, napomáhá zmírnit bolest hlavy, na pokožce navíc působí antibakteriálně a protizánětlivě.

Pro mě opravdu dokonalá věc pro navození klidu, pohody. Pokud také milujete levandulovou vůni, musíte vyzkoušet… :)

HAVLÍKŮV BALZÁM NA RTY
Moc příjemný balzám na rty. Je spíše hutnější, není tak moc mastný a olejový, jako celá řada jiných balzámů – nemám moc ráda pocit vyloženě mastných rtů.

Balzám je v tyčince, aplikuje se tedy prakticky, bez nutnosti sahat na rty (a balzám) prsty. Vůně je slabá, řekla bych, neutrální.

Balzám obsahuje celou řadu účinných látek – rakytník, makadamiový olej, propolis, kokosový olej.

Tím, že je balzám hutnější, na rtech dlouho vydrží a zanechá je příjemně hydatované a vyživené, po dlouhou dobu. Navíc, obsažené látky působí protizánětlivě.

HAVLÍKŮV PŘÍRODNÍ ZÁZRAK
Mast s všestranným užitím, takový „domácí pomocník“ na různé obtíže – na suchá, popraskaná místa, na exémy, na lupénku, na vrásky, na bolestivé bradavky při kojení. Ideální i pro děti, pro každodenní používání.

Mast je opravdu plná vyživujících a kvalitních složek, obsahuje makadamiový olej, makový olej, včelí vosk, rakytník, rozmarýn, med, mateří kašičku, propolis a vitamín E.

Jedná se o žlutou, hutnější mast, bez vůně. Snadno se roztírá, je více mastná – čímž zajišťuje dokonalé vyživení, hydrataci suchých, postižených míst. Je ideální také na suché a popraskané rty, lokty, jizvy – urychluje hojení.

KRÁLOVSKÁ SNÍDAŇE PRO PLEŤ
Na testování tohoto produktu jsem se hodně těšila, slyšela jsem z jiných recenzí na něj totiž samou chválu. O co se jedna? O extra výživnou, „rychlou masku“, kterou aplikujete hned ráno, po probuzení, na ještě neomytou pleť.

Maska je ideální pro ty z nás, co nemáme na zkrášlující a pěstící procedury moc času – masku jednoduše nanesete, necháte 3 minuty působit, poté opláchnete teplou vodou.

Maska má jemnou, krémovou texturu – jedná se v podstatě o emulzi, příjemně, bylinkově voní. Má silně hydratační a vyživující efekt – a to až po dobu 72 hodin.

Základ receptury této masky má opravdu až historický původ – pochází z tvorby  Brněnského lékárníka Vincence Petkeho, majitele lékárny U Zlaté koruny, z  přelomu 18. a 19. století.

Při pravidelné používání je pokožka opravdu nádherná. Svěží, hladká, evidentně hydratovaná, působí zdravým dojmem. Mě opravdu nadchla.

Všechny tyto produkty zakoupíte přes eshop LOTOS BEAUTY, viz odkaz níže.

ODKAZ: LOTOS BEAUTY / web, eshop
ODKAZ: LOTOS BEAUTY / facebook