Nejkrásnější kuchařky – 3. díl

Holky, baví Vás vaření a vše kolem něj? Taky se necháváte rády inspirovat zajímavými nápady v oblasti gastronomie, sledujete všechny horké rady a tipy a samozřejmě také NOVÉ A NETRADIČNÍ KUCHAŘKY? Pak čtěte určitě dál!:)

I my dvě rády vaříme – jasně, Tereza vaří o dost lépe, než já, což ale neznamená, že mě vaření nebaví:) Baví a moc! Ale je fakt, že k tomu občas potřebuji pomoc v podobě dobré kuchařky:) Proto jsme se rozhodly, že Vám napíšeme o těch nejzajímavějších, nejkrásnějších a nejvtipnějších kuchařkách, které se nám za poslední dobu dostaly pod ruce.

O čtyřech skvělých kuchařských publikacích, které stojí minimálně za prohlédnutí, jsme Vám už napsaly – více zde: NEJKRÁSNĚJŠÍ KUCHAŘKY by Cool Brno Blog

Nedávno jsme se ale seznámily s dalšími dvěma knížkami, které bychom Vám v rámci našeho „kuchařkového speciálu“ rády představily. A mimochodem, pokud hledáte dobrý tip na dárek – ať už pro maminku, sestru, babičku, nebo dceru, jsou tyto naše kuchařky absolutně skvělou volbou:)

Míša:

Neunikla mi novinka na trhu s kuchařkami – publikace známé foodblogerky, Veroniky Koko Kokešové – MENU PODLE KOKO.

Photo 26.11.14 14 10 34

Známá moderátorka pražského rádia EXPRES FM, Veronika Koko Kokešová, má k vaření skutečně blízko. Je autorkou úspěšného food blogu MENU DOMŮ, za který získala nejedno ocenění (Blogerka roku 2013 a 2014 v kategorii FOOD, Foodblog roku 2013 a dvě ocenění v anketě Křišťálová lupa 2014) – s přípravou jídel má tedy skvělé zkušenosti:)

Photo 26.11.14 14 11 22

Kniha MENU PODLE KOKO je plná zajímavých a inspirativních receptů, které jsou tématicky v obsahu rozdělené do jednotlivých „sekcí“ – podle použitých surovin, nebo sezónního uplatnění.

Photo 26.11.14 14 11 50

Vařit tak můžete „menu z výlovu“, „myslivecké menu“, „rozkvetlé menu“, nebo „menu ze dvora“. Každé menu pak uvádí vtipně pojatá fotka samotné autorky:)

Photo 26.11.14 14 13 53

Photo 26.11.14 14 12 18

Recepty jsou pak srozumitelně popsané, že podle nich bez problému zvládne postupovat i naprostý laik:) Fajn je to i s použitými surovinami – nemusíte se bát, že budete potřebovat nějaké těžko dostupné, nebo drahé věci. Naopak, vařit budete z toho, co většinou míváte doma, nebo to snadno seženete.

kucharka

Každý recept pak kromě seznamu ingrediencí a samotného postupu tvoří i nějaký TIP autorky, jak danou věc vylepšit, dochutit, uskladnit, případně obměnit použité suroviny.

Moc se mi líbí také fotky jídel – které jsou vtipně dokreslené autorkou:

kutko-960x800fit

Určitě Vás zaujme také informace, která stojí hned v úvodu – KUCHAŘKA PLNÁ VIDEÍ. Každý recept totiž obsahuje tzv. QR kód, díky němuž si budete moct přehrát video a vařit s bezprostřední Koko tváří v tvář. Videa se také postupně spouští na nejnavštěvovanější české internetové televizi Stream.cz, která je základnou Veroničina pořadu MENU domů a MENU v sezóně.

Tereza:

Jelikož je před Vánoci, tak jsem vybrala Vánoční kuchařku pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové!

image

Doma bych ji sice neuplatnila, protože mám dva kluky, ale myslím, že je to výborný dárek pro Vaše drahé dcerušky:) Na kuchařku pro syny si počkám:)
Zpátky k této knížce – obsahuje recepty, které jsou základem pro to, aby jste přes Vánoce neumřeli hlady!image

Když jsem tenkrát v 19ti letech „vyletěla z hnízda“ rodičů, tak jsem byla ráda za každou jednoduše popsanou kuchařku:) Tahle by se mi určitě líbila taky! V této vánočně laděné kuchařce dcerušky najdou recepty na základní cukroví, jako je třeba linecké, perníčky nebo vanilkové rohlíčky. A pokud si troufnou, mohou vyzkoušet i čokoládové lanýže nebo „zapomenuté cukroví“:)

imageimage

A jako správná vánoční kuchařka i tato samozřejmě obsahuje recepty na vánočku, bramborový salát, smaženého kapra a další.  Nechybí ani celé menu na Boží hod a Štěpána.

image

Celá knížka je přehledně seřazena do kapitol, podle toho, jaký sváteční den právě je.

image

Obě tyto kuchařky zakoupíte v e-shopu nakladatelství SMART PRESS (odkaz: SMART PRESS).