Navštivte okouzlující vesnici Malá Morávka a poznejte Jeseníky zblízka

Víte, kde se nachází obec Malá Morávka a co je na ni zvláštní? Jestli právě plánujete svou další dovolenou, zapomeňte na předražené zahraniční destinace a vydejte se za krásami rodné země. Česká republika sice nepatří k těm největším státům, ale zato má toho opravdu hodně co nabídnout. Vesnice Malá Morávka a pohoří Jeseníky jsou toho důkazem.

Co musíte vědět o Malé Morávce před její návštěvou

Obec Malá Morávka se rozprostírá v okrese Bruntál a lemuje historickou zemskou hranici Moravy a Slezska. Ta je tvořena řekou Moravicí, okolo které vesnice Malá Morávka leží. Díky tomu, že obec spadá do oblasti Jeseníků, je oblíbenou turistickou lokalitou. Co vše můžete v blízkosti obce spatřit? Prozkoumejte nejprve nabídku ubytování Malá Morávka a následně se pusťte do sepisování míst, která musíte při svém pobytu navštívit.

Slezská část obce Malá Morávka

Věděli jste, že do slezské části obce spadá rozhledna a televizní vysílač na vrcholu Pradědu a také Petrovy kameny? Praděd je nejvyšší horou Hrubého Jeseníku. Zatímco v České republice je Praděd až pátou nejvyšší horou, pro Moravu, Horní Slezsko a České Slezsko se jedná o horu nejvyšší. Petrovy kameny jsou třetím nejvyšším bodem Hrubého Jeseníku a svůj název získaly díky tomu, že je samotný jejich vrchol tvořen ohromnými skalisky.

Moravská část obce Malá Morávka

V moravské části obce Malá Morávka se nachází multifunkční sportovní areál. Funguje celoročně a dá se využít k celé řadě sportovních aktivit. Od jara do podzimu jej lze využít ke cvičení na venkovních posilovacích strojích, cyklistice, běhání či k jízdě na in-line bruslích. V zimě je areál udržován a lze se v něm věnovat jízdě na běžkách.

Co nesmíte minout v Jeseníku

Jakmile si pobyt v Malé Morávce vychutnáte plnými doušky, pokračujte do města Jeseník. Možností ubytování Jeseník nabízí celou řadu. Od chalup, chat, apartmánů, přes penziony až po honosné hotely. Jakmile se ubytujete, okamžitě se pusťte do poznávání okolí.

Vaší pozornosti by rozhodně neměla uniknout následující místa:

  • Priessnitzovy lázně,
  • rozhledna na Zlatém chlumu,
  • barokní křížová cesta vedoucí na Křížový vrch,
  • Vodní tvrz.

Jeseník je neblaze proslulý čarodějnickými procesy, jejichž následkem v minulosti zemřela více než stovka lidí. O této kruté kapitole z historie města zjistíte více v místním muzeu, kde se nacházejí i repliky mučicích nástrojů, které se k odhalování a prokazování čarodějnictví používaly.

Poznejte krásu Jeseníků a vydejte se do Malé Morávky. Obec vás okouzlí svou nepopsatelnou atmosférou a určitě oceníte i veškeré turistické cíle, které se v její blízkosti nacházejí. Z obce můžete dále pokračovat do města Jeseník. I to vás jistě uchvátí a odvezete si z něj spoustu příjemných zážitků.

Zdroj obrázku: Lukas Uchytil / Shutterstock.com