Na cesty – kosmetické „must haves“ s sebou?

Léto a prázdniny se pro většinu z nás nesou samozřejmě i ve znamení cestování. Konečně si právě výlety, dovolené a cestování – i do zahraničí – můžeme opět trochu užívat, po dlouhé době nepříjemných lockdownů… A právě k cestování se váže moje dnešní kosmetická recenze! Jaké produkty vám v kosmetické taštičce na cestách nesmí chybět? Jak produkty vybrat, abyste s sebou nemuseli vozit kosmetické zavazadlo rozměrů lodního kufru? :) Inspirujte se v následujícím článku!

Sama osobně cestování miluji! Procestovala jsem už velký kus světa a na cesty vyrážíme s rodinou, nebo jen sami, s manželem, opravdu často. Takže si troufám tvrdit, že už mám v ohledu balení věcí s sebou – i těch z řady kosmetiky – mnoho zkušeností.

Zastávám názor sbalit si věci tak, aby mi nikdy nic nechybělo, ale abych s sebou nevozila zbytečnosti – které by se třeba „jen mohly hodit“. I na cestách mám ovšem ráda svůj komfort, nechci se omezovat – ať už ve směru líčení, nebo péče o sebe.

Takže, co v mé kosmetické taštičce nikdy nesmí chybět? V podstatě to, co používám běžně i doma, jen si vše pořizuji v cestovních velikostech, nebo používám i speciální malé lahvičky, kelímky…kam si své oblíbené produkty přeliju a vezmu tak s sebou. Ovšem, nevozím „zbytečnosti“ – myslím tím hlavně takové produkty, které nepoužívám pravidelně. Mám na mysli třeba peelingy, vlasové i pleťové masky, oleje a přísady do koupelí… Bez těchto přípravků se v pohodě obejdu. A když je nejhůř – a mé vlasy, pleť, potřebují „okamžitý zásah“ – vyřeším to na místě. Většinou cestuji do míst, kde se dá všechno v pohodě sehnat. A pokud náhodou ne, svět se nezboří. ;)

Začnu u těch zmiňovaných lahviček a kelímků – kam si právě můžete pohodlně přelít cokoliv chcete. Já používám už pár let cestovní set s pěti prázdnými nádobkami Notino Travel a jsem moc spokojená. 

Tento set obsahuje 3 prázdné lahvičky v obsahu 50ml a 2 prázdné kelímky v obsahu 20ml. Vše je navíc zabaleno v praktické průhledné taštičce, která se vám na cesty také bude hodit.

Já používám lahvičky na tonikum, pleťové odličovací mléko, šampon, kondicionér… Kelímky se hodí na krém, tělové máslo (je hutnější a stačí vám s sebou malé množství), ale skvěle se tyto kelímky hodí třeba i na vitamíny a léky.

Další věc, která se mi na cesty fakt osvědčila – cestovní sada Curaprox Travel Set. Na kvalitní péči o zuby jsem dost „závislá“ a tato praktická krabička se vším, co potřebuji, se mi moc hodí.

Navíc, kartáčky od značky Curaprox používám i pro běžnou péči doma, takže jsem ráda, že si stejný standard mohu dopřát i na dovolené.

Krabička – která je opravdu malá a nezabere moc místa – obsahuje skládací cestovní zubní kartáček, držák mezizubních kartáčků, mezizubní kartáček, zubní pastu.

Nikdy na cesty nezapomenu i holení, to je opravdu nutnost, pokud tedy nechodíte na pravidelné depilace.

Cestovní holící strojek mám Wilkinson Sword Intuition Complete Travel Case – je v praktickém cestovním obalu, nezabere moc místa.

A tip na závěr – pro dokonalý make up! Pro ten vám bude stačit skvělá cestovní verze oblíbených produktů od značky theBalm – theBalm Travel-Size Classics! Pokud se v létě líčíte méně a sázíte hlavně na dokonalou, prozářenou a projasněnou pleť, tato sada vám bude pro perfektní look naprosto vyhovovat!

Sada obsahuje bronzer a konturovací pudr v jednom, tvářenku a oční stíny v jednom, rozjasňovač – opět můžete použít i jako oční stíny, řasenku a hydratačn podkladovou bázi pod make up.

Dámy – na cesty opravdu super věc! ;)

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz.