Můj tip pro dobrou imunitu a zažívání – Colostrum!

Nevím, jak Vy, ale já předchozí dva měsíce a nyní i začátek jara vnímám coby nejnáročnější období – kdy u nás v rodině pravidelně, snad každý rok, řádí nějaké ty nemoci…:( A myslím, že to podobně pociťuje i celá řada dalších lidí. Na konci zimy vrcholí chřipkové epidemie, respirační onemocnění a celkově je problémem oslabená imunita, a to hlavně u dětí. Proto Vám chci dnes dát tip na jeden úžasný produkt – který je právě (nejen) na imunitu skvělý. Jmenuje se Colostrum – už jste o něm slyšeli?

Já se právě s Colostrem setkala už před několika lety – a to díky mojí mamince, která se obecně hodně zajímá o zdravý životní styl a pracovala také pro různé farmaceutické firmy. Colostrum mi doporučila, když moje děti byly malé a právě bývaly hodně často nemocné.

Pokud máte děti – asi to sami dobře znáte. Jakmile děti nastoupí do jeslí, školky, zkrátka někam do kolektivu – většinou začnou bývat častěji nemocné. Znám to dobře i z případů svých kamarádek a dalších rodičů. A pozor – od dětí pak často nemoc chytneme i my, dospělí, pro které jsou dětské rýmečky, kašle, obzvlášť nepříjemné (často se z nich dostáváme hůř, než děti).

Zpátky ale ke Colostru – tenkrát jsem si ho pořídila a začali jsme ho celá rodina brát. A opravdu můžu potrvdit, že se u nás doma četnost onemocnění snížila. A pokud už nějaké to nachlazení přišlo, dostávali jsme se z něj mnohem snáze.

Co tedy Colostrum vlastně je a včem spočívá jeho výjimečnost?

Colostrum (kolostrum) je zjednodušeně řečeno „první mateřské mléko“. Po narození je mládě, které bylo v těle matky chráněno jejím imunitním systémem, bez ochrany – imunity. Tu potřebuje rychle získat a tak se děje právě díky colostru. Kolostrum však není prospěšné pouze pro mláďata. Naopak, jeho účinky ocení i dospělý jedinec.

Colostrum, které právě tento produkt obsahuje, je dobytčí – právě dobytčí colostrum je totiž z 99% stejné, jako to lidské. Je to dáno podobností prostředí, ve kterém se dobytek a lidé pohybují. Důležitá je však kvalita zpracování, protože je důležité, aby se při něm zachovaly citlivé látky. Colostrum se získává z prvních 2 dojení během 12 hodin po otelení, aby bylo zajištěno co největší množství cenných látek. Odebírají se pouze přebytky colostra. Kráva vyprodukuje zhruba 10 litrů, tele však vypije jen asi 3 litry.

Firma LR, která Colostrum vyrábí a zpracovává, dbá na nejvyšší kvalitu, kterou zaručuje pravidelnými rozbory a kontrolami.

V první řadě je Colostrum velice účinné na nemoci trávicího ústrojí – na virové a bakteriální průjmy, záněty, skvělé je ho i užívat během léčby antibiotiky. 

Colostrum je také vynikající právě na posílení imunity a také jako podůrný přípravek při léčbě onemocnění. Jeho příznivé účinky se připisují také při léčbě rakoviny – kdy látka obsažená v kolostru – laktoferin – zpomaluje růst metastáz.

Příznivé účinky Colostra jsou rovněž i u alergických projevů, autoimunitních onemocnění, celkově Colostrum zlepšuje veškeré funkce organizmu.

Colostrum je také bohaté na imunologicky aktivní látky a účinně funguje i při stavech akutního onemocnění.

Colostrum je k dostání ve třech podobách – buď jako kapsle „Colostrum Compact“ s práškovým colostrem, nebo v tekuté podobě – Colostrum Direct, pro děti jsou vynikající ochucené tablety Colostrum Pearls.

Já mám s Colostrem opravdu vynikající zkušenosti. Skvělé je při různých průjmových onemocněních, která jsou u dětí také velmi častá.
Díky svému čistému a velmi kvalitnímu složení je Colostrum vhodné i pro malé děti a dokonce, mám s ním výbornou zkušenost také u psů – kteří také mohou trpět průjmovým onemocněním.

Mrkněte i na tyto stránky, kde se o Colostru můžete dozvědět víc informací.

Přípravek Colostrum můžete zakoupit přes eshop Kvalita.top, viz odkaz níže, možný je i osobní odběr v kanceláři v Židenicích a rozvoz po Brně dle domluvy. Navíc, do konce března zde můžete pořídit všechny druhy Colostra za zvýhodněné ceny.

ODKAZ: KVALITA.TOP / eshop
ODKAZ: KVALITA.TOP / facebook