Můj osobní tip pro snědou pokožku! I bez sluníčka… ;)

K létu patří snědá, opálená pokožka, souhlasíte? :) A pokud pro vás, stejně, jako pro mě, není dlouhé vystavování sluníčku to pravé, jsou tou nejlepší cestou samoopalovací produkty. Vyzkoušela jsem jich už celou řadu a upřímně, naprostá většina z nich se mi moc neosvědčila. Ale je jedna značka, na kterou nedám dopustit už pár roků – St. Moriz. Pokud sháníte opravdu dobré a kvalitní samoopalovací přípravky, navíc za přijatelné ceny, rozhodně doporučuji! Víc v mém článku…

Snědá pokožka je pro mě až „nutností“, a to nejen nyní, v létě, ale i jindy během roku. Ovšem na velké opalování mě moc neužije, vlastně na to jednak nemám ani čas, ale také to nepovažuji za příliš zdravé. Sluníčku se nebráním, ale ležet dlouhou chvíli a opalovat se, to není nic pro mě. Ráda čas od času zajdu do solária, ale cestu ke snědé pokožce volím i prostřednictvím samoopalovacích produktů.

Vyzkoušela jsem jich už opravdu hodně – jednak ty „obyčejné“ z drogerie, které se neosvědčily v podstatě vůbec, ale i ty dražší, mnohé z nich také nesplnily moje očekávání.

Co mě u samoopalovacích produktů nejvíc vždy vadilo, bylo nesouměrně, „flekaté“ opálení, nepřirozená barva a také, nepříjemný zápach, který mnohé samoopalovací přípravky mají.

Je ovšem jedna značka, která nabízí samoopalovací produkty, která si mě absolutně získala – a to ST. MORIZ. Používám od nich zejména samoopalovací pěnu, která je naprosto skvělá! Opálení je přirozené, má krásnou barvu, je bez fleků a bez zápachu. Víc k těmto produktům v mé recenzi:

Za sebe nejvíc doporučuji odstín opalovací pěny St. Moriz Medium – je ideální volbou na absolutně neopálenou pokožku.

Používám po osprchování, kdy na pokožku nejdříve nanesu jakékoliv tělové mléko, aby se pěna následně lépe roztírala. Používám aplikační rukavici, která zamezí zabervení rukou.

Pěna má lehounkou texturu, tmavé zabarvení a výborně se roztírá – což je pro mě u samoopalováků hodně důležité. Jen tak můžete přípravek rovnoměrně rozetřít a vyhnete se tak nehezkým flekům.

Používám cca jednou za tři dny, ovšem sprchováním se opálení okamžitě nesmývá, takže pravidelnou aplikací (klidně i každý den) zvyšujete stupeň opálení.

Fajn je i verze pěny s postupným účinkem – díky obsaženému bronzeru tato pěna dodá vaší pokožce okamžitě krásnou barvu a navíc, další opálení se vytváří postupně. Večer pak stačí osprchovat – smyjete bronzer a ve výsledku zůstane krásné opálení.

Vyzkoušela jsem i St. Moriz Samoopalovací sprej, který se také výborně nanáší – můžete nastříkat přímo na pokožku a pak už jen rozetřete – opět aplikační rukavicí. Opálení je dokonalé – přirozené a rovnoměrné. Úžasná na tomto produktu je jeho textura – lehounká, doslova jako mlha.

Tyto produkty kupuji na eshopu NOTINO.CZ a pozor, až do půlnoci neděle 15. července zde platí velká slevová akce SUMMER BLACK FRIDAY, kdy můžete celou řadu produktů pořídit za super nízké ceny! ;)