Moje ohlédnutí a doporučení pro vás – focení s úžasnou fotografkou Petrou Jirkou.

Když mě fotografka Petra Jirka oslovila s nabídkou, zda by mě mohla vyfotit na mém milovaném místě – u nás, v Říčanech u rybníka, kam chodím každý den na procházku s pejsky a dětmi, neváhala jsem ani chvíli. Styl Petřiných fotek mě navíc zaujal, měly v sobě takovou jedinečnou, za mě až pohádkovou atomsféru… Domluvily jsme si proto termín během letních prázdnin, přála jsem si, aby vznikly fotky, na kterých budou i mí milovaní pejsci, Jeníček, Mařenka a Růženka. Focení samo o sobě bylo tak příjemné, pohodové a hlavně, výsledné fotky zcela předčily moje očekávání. Petra skvěle zachytila tu uvolněnost, přirozenost, spontánnost daných momentů a také kouzlo vztahu, který mám se svými pejsky. 
Petru jako fotografku vám můžu jen doporučit – Petra fotí i těhotenstvé fotky, párové, vyfotí vám i děti a malá miminka… Mimochodem, na focení vám půjčí i pohádkové šaty – ty, které vidíte i na mých fotkách. Mimo skvělý výsledek si užijete i samotné focení – ať už sami, s dětmi, partnerem, nebo třeba s pejskem… 
Víc v mém následujícím článku…
Troufám si tvrdit, že za svůj život jsem zažila snad až nespočet různých focení a mám v tomto směru už “nějaké zkušenosti”. :) Nechci, aby to vyznělo jakkoliv povýšeně, ale mám v tomto ohledu mnoho zážitků, některé skvělé a nádherné, na které ráda vzpomínám, jiné třeba i horší… Pracovala jsem s mnoha fotografy, často i zvučných a velmi známých jmén… Od 17 let jsem se aktivně věnovala modelingu – téměř 10 let. Za tuto dobu mám zkrátka “už něco odfoceno”. :)
Nicméně, fotit mě stále baví, ráda se stylizuji do různých rolí a i díky výrazům, oblečení, okolnímu prostředí…je pro mě výsledná fotografie až uměleckým dílem. Za tím je samozřejmě nejvíce viditelný rukopis fotografa. Každý má svůj nezaměnitelý styl, kroky v postprodukci a úpravách, což se na výsledném vzhledu projeví. A upřímně, ne vždy se mi finální fotky od mnohým fotografů, kteří mě fotili, líbily…
Když mě oslovila Petra Jirka, fotografka působící zejména v okolí Brna i v Brně, s lákavou nabídkou vyfotit mě u nás, v Říčanech u rybníka, byla jsem nadšená. Právě toto místo mám velmi ráda, chodím sem téměř denně s pejsky na procházku – a i oni to zde milují.
Prohlédka jsem si Petry portfolio a i to mě oslovilo – z fotek vyzařovala až pohádková, klidná atfmosféra s citelně zachycenými emocemi.
S Petrou jsme si tedy domluvily termín focení na jeden z prázdninových dnů.
Samotné focení probíhalo příjemně, uvolněně a nenuceně, ocenila jsem i Petry empatický přístup nejen ke mně, ale také k mým pejskům i synovi, který mi šel na focení pomoci a nakonec se se mnou nechal i vyfotit. :)
Výsledné fotky – ano, budu se opakovat, ale je to tak – až předčily moje očekávání. Zachytily totiž přesně to, co jsme chtěla – spontánní, pohodovou atmosféru a hlavně, čistý a láskyplnný vztah mezi mnou i pejsky.
I celkový koncept, šaty, prostředí, okolí…to vše dotvořilo perfektní celek.
Zkrátka, jsem z fotek nadšená!
A proto, velmi ráda doporučím Petru Jirku coby fotografku i vám. Jsem si jistá, že z focení i z výsledných fotek budete mít stejně dobrý pocit, jako já!
Petra se zaměřuje mimo jiné i na focení těhotných, na párové focení, focení děti i malinkých miminek… Ve všech případech jí jde primárně o zachycení emocí, radosti, těšení se, očekávání, lásky… A já mohu potvrdit, že právě na toto je Petra doslova skvělá!
I pokud nemáte s focením žádné zkušenosti, není se čeho obávat. Petra vám poradí, vysvětlí, jak pózovat, jak se tvářit… Focení probíhá opravdu příjemně, pohodově…
Jak jsem zmínila, na focení v rámci ceny si můžete půjčit i překrásné šaty, díky kterým se proměníte na vílu, princeznu… Šatů má Petra k dispozici několik a určitě vám doporučí takové, ve kterých se budete cítit neodolatelně!
Petra preferuje focení zejména venku, samozřejmě když to počasí umožní. Ráda za vámi i někam přijede – nejsou pro ni problém Brno, Třebíč, Náměšť nad Oslavou, Velká Bíteš, Říčany, Ostrovačice a další… Vždy je vše na domluvě a preferencích. :)
Petru si můžete na focení zarezervovat před zprávy na jejích sociálních sítích, viz odkazy níže. Případně můžete využít také rezervační formulář, přikládám odkaz.