Miluji v Brně: novou seafood & fish restauraci Pescatore!

Miluji v Brně – to je moje rubrika o tom mém oblíbeném – v Brně – ať už to jsou krásná místa, obchody, nebo třeba – restaurace! Na základě svých zkušeností a dojmů vám je chci představit a také, doporučit – věřím, že najdete inspiraci. :) Dnes vám chci napsat o výborné, nové restauraci – jmenuje se Pescatore a zaměřují se tu na ryby a plody moře. A nutno říct, umí je tu fakt skvěle!

Co se mých oblíbených jídel týká, právě ryby a plody moře rozhodně vedou! A to už řadu let, zkrátka, kdykoliv mám možnost, vybírám si právě středomořské speciality, ryby, mořské plody. A proto mě opravdu moc potěšilo, když jsem se dozvěděla o nově otevřené restauraci Pescatore – která se právě na tuto gastronomii zaměruje.

Restauraci jsem šla krátce po otevření omrknout a hlavně, ochutnat. Jak z předchozích zkušeností – jinde – vím, umět dobře připravit ryby a plody moře, není v řadě restaurací samozřejmostí.

Restauraci Pescatore si otevřeli tři rodilí Italové, kteří mají právě se středomořskou kuchyní velké zkušenosti. A jaké jsou tedy moje dojmy – z restaurace a zdejší kuchyně? Skvělé!

Design restaurace je koncipován ve středomořském stylu – opravdu připomíná restaurace v zahraničí, v Itálii, u moře – trochu se tu budete cítit i jako „na dovolené“, respektive, příjemně zde na dovolenou zavzpomínáte… :)

Nabídka jídel je buď klasicky, z jídelního lístku, nebo tu připravují pro každý den denní menu, které se skládá ze tří jídel + polévky. Ve skladbě denního menu nechybí samozřejmě ryby, ale dáte si tu i jiná jídla, z masa, nebo bez – opět ve středomořském stylu.

Já si tu při své návštěvě vybrala předkrm z jídelního lístku – chobotnicový salát s bramborami a byl opravdu úžasný! Krásně servírovaný, ve skleničce a chutnal skvěle. Chobotnice byla měkká, salát dobře ochucený.

Jako druhé jídlo jsem zkusila z nabídky denního menu – grilované mořské plody. Jídla bylo spoustu – na talíři byl výběr ryby, grilované krevety a kalamáry, k tomu pečené brambory, salát a bagetka. Opět to bylo vynikající.

Co mě tu příjemně překvapilo – ceny. Ceny za denní menu jsou opravdu sympatické – za grilované mořské plody to bylo 115,-, což je za takovou specialitu (a takovou porci) skutečně super!

Zajímavostí z jídelního lístku je pak raclette – grilování ryb a plodů moře přímo na vašem stole, kdy gril můžete i sami obsluhovat.

Zkrátka – tato restaurace rozhodně stojí za návštěvu – pokud máte právě čerstvé ryby a plody moře rádi, rozhodně sem zajděte, věřím, že nebudete litovat! ;)

Restauraci Pescatore najdete na Štefánikově 1.

ODKAZ: PESCATORE / facebook